Befejeződött a jászberényi Rákóczi út egy részének és a Vaspálya utca aszfaltjának felújítása. A kivitelezés során a vasútállomás előtti terület teljesen megújult, a szakemberek új parkolókat és kerékpártárolókat is építettek.

Az „Iparterületek infrastrukturális fejlesztése Jászberényben” elnevezésű projekt II. ütemét fejezte be 2022. május 30-án a kivitelező fővállalkozó HE-DO Építő Zrt. a PEKU Agro Kft.-vel konzorciumban. A HE-DO Építő Zrt. alvállalkozója a HE-DO Kft. volt.

A beruházás I. üteme még 2019-ben készült el, amelyben többek között szennyvíz-gerincvezeték, csapadékvíz-szikkasztó, gázelosztó és közvilágítás épült, valamint új teherbíró aszfaltburkolat került a Kerekudvari útra.

A jászberényi önkormányzat által kiírt beruházás II. ütemében a Vaspálya utca és a Sportpálya utca között új kopóréteg került a Rákóczi útra. Ezen a szakaszon a rossz állapotú betonjárda új térkőburkolatot kapott. A vasútállomás épületének biztonságos megközelítése érdekében a Rákóczi út végén az egyik oldalon kerékpáros és gyalogos, a másikon gyalogos átvezetés épült. Az új kerékpártárolók elhelyezése és a buszmegállók komfortosabbá tétele mellett a szakemberek huszonhat férőhelyes P+R parkolót, valamint egy, kifejezetten mozgáskorlátozottak számára épített parkolót alakítottak ki. A téren a közvilágítást napelemes kandeláberek biztosítják.

A munka a Rákóczi utcai járda építésével kezdődött, utána félpályás útzár mellett a kétoldali szegély építés, valamint a csapadék-víznyelők átépítése, illetve plusz víznyelők kialakítása történt meg. A Rákóczi utca aszfaltozását 2022. március 10-én kezdték el a kivitelezők.

Új kopóréteg került a Vaspálya utcára is, valamint megújult az utca bal oldalán, a Kossuth út felé haladó gyalogjárda is. A kivitelezők a csapadékvíz-elvezető rendszert ezen a szakaszon is átépítették. A kivitelezési munka az útburkolati jelek felfestésével, közlekedési táblák kihelyezésével, valamint növények telepítésével zárult.

 

2022. június 9.