Deli Orsolya, Pétervására polgármesteri hivatalának munkatársa, a rendezvény szervezője érdeklődésünkre elmondta, három év kényszerű szünet után öröm, hogy újra egy nagyszabású rendezvényre várják a vendégeket Pétervásárán.
A Főtéren délután két órakor nyitják meg az eseményt, ezt követően a helyi gyerekek lépnek színpadra, ám részükre interaktív gyerekműsorral is készülnek a szervezők. Minden rendezvényen hatalmas érdeklődés övei a Stihl Timbersports bemutatót A sportfavágás nagyfokú technikai tudást, precizitást és erőt igényelő sport, ebből kap ilyenkor ízelítőt a látogatót, és bizony, még szemre is hihetetlen az a gyorsaság és precizitás, amit élvezhetünk.

A látványos bemutatót követően stand up műsor és retro zenés időutazás vezeti fel az esti programokat. Nyolc órakor a 45 Street koncertje lesz hallható, ezt követően este fél 10-kor lép színpadra az Irigy Hónaljmirigy élő nagykoncerttel. A programot este 11-kor kezdődő utcabál zárja.

A programot elnézve, itt valóban minden korosztály megtalálja a számára érdekes elemet. Akik még nem ismerik a várost, azoknak mindenképpen ajánljuk a Dotto kisvonatot, hiszen ezzel bejárhatják a város legfontosabb nevezetességeit, a „palóc katedrálist”, azaz a kéttornyú római katolikus templomot, az egykori kastélyt, a kápolnát, az ’56-os emlékművet. Érdemes ezeket felfedezni és megismerni, hiszen a különleges templomot Povolni Ferenc egri építőmester tervezte, akinek a nevéhez kötődik többek között a hortobágyi Kilenc lyukú híd is. A templom alatt található a Keglevich család kriptája, akik a város életében fontos szerepet töltöttek be, az egykori Keglevich kastély is őrzi emléküket.

Lehet, hogy egy kép erről: 13 ember, álló emberek és szöveg

Különleges élményt kínál a sakk szimultán, melyet Kiss Pál FIDE nemzetközi nagymester ad, egyidőben tíz táblán lehet majd játszani. Természetesen nem maradhatnak el olyan népszerű elemek sem, mint az arcfestés, a csillámtetoválás, a lufihajtogató bohóc. Amit még mindenképpen említsünk meg, hogy ezen a napon katonai toborzás és fegyverzeti bemutató is lesz. A program szervezője Pétervására Város Önkormányzata és a Pétervásárai Ifjúsági Egyesület, melynek létrejöttét pályázati források is segítik.

2022. 06. 24.
Kékes Onkine, Kápolnai Nagy Ágnes
Fotó: Pixabay, Gabriel Doti