Az eseményt a Mátrafüredről elszármazottaknak immár 6. alkalommal rendezik meg.

Íme az idei esemény programja:

09:00 – Érkezés, regisztráció
10:00 – Macok sütéssel egybekötött ismerkedés
11:00 – Strubel János magyar országos bajnok favágó bemutatója
12:00 – Meglepetés vendégek
13:00 – Ebéd
14:00 – Ollé Béla bűvész műsora
15:00 – Tombola
16:00 – Zenés szabadfoglalkozás (végkimerülésig)

A rendezvény célja a régi barátságok felmelegítésére és újak kialakítására. A szervezők mindenkit szeretettel várnak.
Az ötödik, 2019-ben megrendezett találkozóról Földeiné Ollé Tímea így ír a Benei Krónikában:
“Életünk egy vidám színfoltja a Mátrafürediek Világtalálkozója, amely idén 5. alkalommal került megrendezésre a Bene házban. Mondhatjuk mára már hagyomány, hogy június végén összejövünk, mi, fürediek. Mert azok vagyunk, akárhová vetett is a sors bennünket, a szívünk visszahúz erre a gyönyörű helyre, ahol gyerekkorunkat töltöttük.
Mindenki tudja közülünk, hogy ki volt Joli néni, Rezső bácsi, Miska bácsi, Máté vagy Tódor. A mai napig azt mondjuk, hogy találkozzunk a Gombánál és a panzió is csak Éva presszó maradt nekünk, ott ettük nyaranta az 50 filléres, majd az egyforintos fagyikat, persze szigorúan csokit, vaníliát, vagy puncsot, mert ez volt a választék. Tudjuk, hogy a Meseváros, melyet néhány szemellenzős funkcionárius csak kispolgári csökevénynek nevezett előbb a parkban állt, majd az alkotó, Varsics Feri bácsi udvarába költözött. A SZOT üdülő fő épületét ma is csak úgy hívjuk “Peda”, és csak mi tudjuk, hogy miért?
Valójában a Mátrafürediek Világtalálkozójának története is három füredi fiú gyerekkori visszaemlékezéseivel kezdődött 2015-ben, a találkozó sikere és népszerűsége pedig azóta is töretlen. Száznál is többen összejövünk évente. A program minden évben bővül valamivel. Füredi séta, vetélkedő, emléktáblák, tombola, macoksütés, élőzene és persze élménybeszámolók vég nélkül …
A régi iskolánk mellett álló Bene házban idén is vidám csapat gyűlt össze. Senki nem jött üres kézzel: tombolatárgyak, finom édes és sós sütik, gyümölcslevek, házi készítésű üdítőitalok szigorúan csak felnőtteknek, régi fényképek, emlékkönyvek. Mind megannyi apró figyelmesség egymásnak. Az idei találkozó egyik új programja az Alvég – Felvég focimeccs volt. A nagy melegre – és a játékosok korára – való tekintettel természetesen a meccs kicsit rövidebb volt 90 percnél, de egyrészt a fiúk fantasztikus játéka felejthetetlenné tette ezt a 15 percet, másrészt a füredi lányok egy meglepetéssel kedveskedtek a két csapatnak és a nézőknek. Megalakították ugyanis a Füredi Szédült Tyúkok Pomporolós Csapatot, hogy ezzel is lelkesítsék a korosztályukba tartozó aranylábú fiúkat.
Az ebéd és a tombolasorsolás után az idei találkozó másik új programjaként ellátogattunk a füredi templomba. Itt egy előadást hallottunk Mátrafüred – régi néven Bene, Benepuszta – történetéről, és újból bejárhattuk a kis templomot, amely szintén meghatározó volt életünkben, hiszen keresztelő, elsőáldozás vagy éppen esküvő élménye kötődik hozzá. A délután és a kora este ezután már a zenés – táncos szórakozásról szólt.
A talpalávalót a Bene Ház udvarán most is a Nosztalgia Rock Cirkusz biztosította, melynek vezetője természetesen füredi. Napközben százszámra készültek a fotók, régi barátok cseréltek telefonszámot és új barátságok is születtek, hiszen ezen a találkozón összeolvadnak a különböző korosztályok Már nemcsak a maximum három évvel alattunk/felettünk járókkal beszélgetünk, mint gyermekkorunkban, elmosódik a 10 – 15 – 20 évnyi korkülönbség. Itt mindenkivel találunk közös emlékeket, ismerősöket, mert mindannyiunknak közös a múltja és a Mátrafürediek Világtalálkozója kapcsán most már a jelenünk is az.”
2022. 06. 24.
Forrás: Az esemény Facebook oldala, matrafured-bene.hu
Fotó: MTI, Komka Péter