Markaz Község Önkormányzata pályázatot hirdetett a Virágos Markaz 2022 cím megszerzésére.

Hegedűsné Kis Tünde szervező kérdésünkre elmondta: a falu korábban már szerepelt a Virágos Magyarország programban, s ennek sikerén felbuzdulva úgy döntöttek, saját maguk is díjazzák a legszebb kerteket. Szeretnék, ha az ötletből hagyomány válna, mert úgy érzik, a helyiek szeretik a virágokat, a szép, esztétikus kerteket. Az itt élők előszeretettel gondozzák növényeiket, sokszor még a közterületeket is. Hordókba, dézsékba, virágtartókba is ültetnek, hogy még hangulatosabb legyen a település.

Fotó: Pixabay, Rebecca Matthews

Pályázni virágos kerttel, előkerttel vagy balkonnal lehet 5 fotó beküldésével. Kérik, hogy a képeket a fotók minőségének megőrzése érdekében ne Messengeren, hanem kizárólag a markazikonyvtar@gmail.com címre küldjék be, lehetőleg nagy felbontásban. Amennyiben szüksége fotózást is biztosítanak a pályázók részére.

Fontos, hogy a kert Markazon legyen! A szakmai zsűrizés és a közönségzavazás Markaz község Facebook oldalán zajlik majd. A díj egy házfalra szerelhető “Virágos Markaz” feliratú egyedi, kézműves kerámia tábla. Jelentkezni augusztus 1-jéig lehet.

Bővebb információ Hegedűsné Kis Tündétől kérhető a 0670/478-5876-os telefonszámon, illetve a markazikonyvtar@gmail.com e-mail címen. Az eredményhirdetést a szüreti mulatsággal egybekötött falunapon tartják.

2022. 07. 12.
Kékes Online, Burián Orsolya
Fotó: Pixabay, Ralphs Fotos