Közel három kilométeren keresztül újítja fel az aszfaltot a HE-DO Kft. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Páterhomok és Dorkó térségében. A szakemberek a külterületi szakaszt érintő munkálatokat a tervek szerint 2023 tavaszán fejezik be.

A 3814 jelű Sárospatak‒Cigánd összekötő út 10+150 és 12+930 kilométerszelvénye között végez burkolatfelújítási munkálatokat a HE-DO Kft. A kivitelezési pályázatot elsősorban forgalombiztonsági és utaskényelmi szempontok alapján írta ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az útépítő cég szakemberei 2022 októberében vették át a munkaterületet, ahol megkezdődhet a jellemzően egyenetlen felületű, több helyen jelentősen megsüllyedt és kátyúkkal tűzdelt aszfaltmakadám út javítása.

„A biztonságos közlekedést szolgáló ideiglenes forgalomtechnika kiépítése után kollégáim előkészítő munkafolyamatokat ‒ padkanyesést és ároktisztítást ‒ végeznek a teljes szakaszon. A 11-es kilométerszelvény térségében a tönkrement áteresz helyén dupla, egyenként 1,30×1,30 méteres ikeráteresz épül. Ezt követően 20 cm vastagságú ún. hideg remix technológiát alkalmazunk a teljes felületen. Ez változó vastagságú kőterítést és cementadagolás melletti, marógéppel történő átkeverést jelent. A javított alaprétegre 7 cm vastag aszfaltkötőréteg, majd 4 cm vastag aszfaltkopóréteg kerül. A kétoldali padka feltöltése után a jelzőtáblák kihelyezése és az útburkolati jelek felfestése következik. Az alaprétegnél használt technológia fagyérzékenysége miatt a munka 2023 tavaszán fejeződik be” – tájékoztatott az összekötő úton végzett munkával kapcsolatban Vidó Zoltán, a HE-DO Kft. főépítésvezetője.

 

 

2022. november 11.

Kékes Online

Fotó: Lénárt Márton