Két kilométeres szakaszon újítja fel az aszfaltot a HE-DO Kft. a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében lévő Mezőkeresztes térségében. A külterületi szakaszt érintő munkálatokat a szakemberek tervek szerint 2022 decemberében fejezik be.

A 3306 jelű Vatta‒Csincse‒Mezőkeresztes összekötő út 7+335 és 9+335 kilométerszelvénye között végez burkolatfelújítási munkálatokat a HE-DO Kft. Az útfelújításra többek között a forgalombiztonság és utaskényelem növelése érdekében kerül sor a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által kiírt kivitelezési pályázat keretében. Az útépítő cég szakemberei a munkaterület 2022. október 17-i átvételét követően azonnal megkezdték a munkálatokat a repedezett, egyenetlen felületű és kátyúkkal tűzdelt aszfaltmakadám úton.

„A biztonságos közlekedést szolgáló ideiglenes forgalomtechnika kiépítése után kollégáim padkanyesést, ároktisztítást és burkolatszél-javítást végeznek, 1-1 méter szélességben. A kátyújavítás után átlagosan 3 cm vastagságú kötő- és kiegyenlítőréteg, valamint 4 cm vastag aszfaltkopóréteg kerül a teljes felületre. Befejező lépésként a kétoldali padkafeltöltést a jelzőtáblák kihelyezése és az útburkolati jelek felfestése követi” – tájékoztatott Vidó Zoltán, a HE-DO Kft. főépítésvezetője.

 

2022. december 1.

Kiemelt képünk illusztráció