A lélekemelő, ünnepváró koncertet december 11-én, 11.30-kor tartják a balatoni római katolikus templomban. Az eseményt az önkormányzat szervezi, jegyek a polgármesteri hivatalban kaphatók.

A rendezvény előadója a Három Királyok Produkció, amit egy felvidéki zenésztrió alkot. Ismerjük meg a formáció tagjait!

Kovács Koppány a Rómeó Vérzik zenekar frontembere, nagyszülei balatoni lakosok, később édesapjával költözött Szlovákiába. Zenekarával négyszer szerzett Harmónia díjat, egy korongjuk pedig 2014-ben aranylemez lett. Koppány 2021-ben megkapta a Magyarság Háza díjat a Magyarország határain innen és túl élő magyar közösségek közötti kapcsolatok megerősítéséért, a pozitív magyarságkép és az egymási iránti felelősségérzet kialakításáért.

Derzsi György pozsonyi születésű, a színművészeti egyetemre járt, majd a Budapesti Operettszínház tagja volt. Játszott a Komáromi Jókai Színházban és a Győri Nemzeti Színházban is, később pedig a Komáromi Lovasszínház színész-rendezője lett. 2014-ben megírta első zenés darabját a Kincsem címmel, melyet a Komáromi Magyar Színház mutatott be.

Vadkerti Imre révkomáromi születésű, az Alfarock és a Friends zenekarok alapítója 2000-ben alapító tagja volt a Kis-Duna-menti Rockszínpadnak, s tagja volt az Érsekújvári Rockszínpadnak is. Ismertté a Magyar Televízió Társulat című műsorában való szerepléssel vált, ahol Koppány szerepét nyerte el a 25 éves jubileumi István, a király rockopera előadásában. Játszott a Sziget Színházban a Honfoglalás rockopera Árpád vezéreként ás Agamemnónként a Trója előadásokban. 2011-ben a Kormorán zenekar szólóénekese, frontembere lett. 2013-ban elnyerte a Harmónia magyar zenei díjat, amely a Felvidéken élő és tevékenykedő magyar zenészek szakmai elismerése. 2017-ben Magyarország Kormánya a Külhoni magyarságért díjat adományozta számára.

A koncerten a következő dalokat tervezik előadni: Betlehemi királyok, Ünnep, Ave Maria, Fohász, Jó így, Akitől minden szép, A gyermek, Legyen ünnep, karácsonyi egyveleg, a Föld és az ég gyermekei. Minden dal a három zenész közös szerzeménye.

2022. 12. 09.
Kékes Online, Burián Orsolya
Fotó: A Három Királyok Facebook oldala