Felszentelték a megújult gyöngyöstarjáni ravatalozót pénteken.

Az eseményen Kiss Viktor, a település polgármestere úgy fogalmazott: rég várt fejlesztés valósulhatott meg a temetőben. A ravatalozó épülete kívül-belül megújult és akadálymentessé vált, kicserélték a nyílászárókat, megerősítették a falakat, festettek, új tetőt, valamint egy előtetőt is kapott a ravatalozó. Mindezek mellett megújult az elektromos hálózat, s egy papi öltözőt és mosdó helyiséget is kialakítottak.

Kiss Viktor hozzátette, mindez nem jöhetett volna létre Magyarország Kormányának támogatása, s a Magyar Falu Program nélkül, mely hatalmas lehetőség a kistelepülések, így Gyöngyöstarján életében is.

Köszönet Magyarország Kormányának, hogy a vidéket ilyen nagy mértékben támogatják, segítik, és szívügyüknek érzik a falvakban élők életminőségének javítását. A kistelepüléseknek nagy segítség a Magyar Falu Program a fejlődésben. Külön köszönet Horváth László képviselő úrnak, aki folyamatosan figyelemmel kíséri a településünk életét, s mindig számíthatunk a támogatására

– mondta Kiss Viktor polgármester.

Horváth László, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: Gyöngyöstarján újabb lépést tett a fejlődés útján, s a helyiek immár méltó környezetben adhatják meg a tiszteletet, a végtisztességet elhunyt szeretteiknek.

Az megújult ravatalozót épületet Utassy Vilmos plébános szentelte fel.

2023. január 21.

Korepta Lilla