Megközelíthetetlen a szilvásváradi Millenniumi Kilátó, a kidőlt fák miatt lezárták az oda vezető utat – tudatta közösségi oldalán a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.

A szilvásváradi Szalajka-völgyből induló és a bükk-fennsíki Olasz-kapuhoz vezető utat is lezárták a gépkocsiforgalom elől, mivel a felázott talajviszonyok, a havazás és viharos szél miatt további fakidőlésekre, ágleszakadásokra lehet számítani – ezt már az Egererdő Erdészeti Zrt. írta Facebook-oldalán. A lezárás előre láthatóan 2023.01.23-ig, hétfő 9.00 óráig lesz érvényben.

A szakemberek hangsúlyozzák, a napokban fokozottan veszélyes erdőben túrázni. Az Egererdő Erdészeti Zrt. közleményében arra figyelmeztet, hogy a folyamatos esőzés teljesen feláztatta a talajt, emiatt fakidőlés tapasztalható az erdőben. A meteorológiai előrejelzések hétvégére még több csapadékot ígérnek. Emellett viharos szélre is kell számítani, ami tovább növeli a fakidőlések kockázatát.

Ezért nyomatékosan kérik a lakosságot, hogy saját és családjuk biztonsága érdekében, erdei kikapcsolódás helyett MARADJANAK OTTHON!

 

2023. január 21.

Forrás: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, Egererdő Erdészeti Zrt.

Fotó forrása: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság