Egy ország hördült fel, mikor megjelentek a közösségi felületeken a napokban felszámolt gyöngyösi szaporítótelep képei. A gyomorforgató körülmények még a lakossági bejelentést követően helyszínre érkező hatóságokat és állatvédőket is meglepték.

A Csobánka utcai ingatlanból több tucat kutyát menekítettek ki a halál torkából. A telep Dolly menedzserének nevére van bejegyezve, aki, mint kiderült, brutális kutyagyárat működtetett itt Dolly Roll kennel címszó alatt. A menedzser lemondott kutyák tulajdonjogáról.

A botrány kitörésekor Dolly személyesen vitt el a horrortanyáról 9 kutyát, ami, mint kiderült, hatalmas hiba volt, mert ezzel kivonta az állatokat az intézkedés és az azzal együtt járó orvosi ellenőrzés alól. Kiderült: a még élő állatok egy része egy emberre is veszélyes vírussal fertőzött.

A korábban a Durandában is tevékenykedő Szurkolók az Állatokért Alapítvány a hírre azonnal a tetthelyre indult. Azt írták: „Az udvaron sár-, fos- és húgytenger, ürülék, leamortizált, elrohadt boxok, fekhelyek, takarók, lomok, megannyi szemét, mocsok és bűz. Kívül-belül leélt ingatlan, az épületekben faltól falig, padlótól a mennyezetig állt a szemét, a mocsok, az állati ürülék. A hely, ahol a falakba ívódott a szenvedés.”

Dolly június 3-ára a kápolnai falunapra lett volna hivatalos, ám a Szurkolók által benyújtott petíció hatására a település önkormányzata a művésznővel lemondatta a fellépést.

Dolly nemrég a Mátrai Bornapokon lépett volna fel Gyöngyösön, ám az időjárás miatt szereplése elmaradt. A heol.hu-nak azt nyilatkozta a városvezetőség, hogy „A fellépésre a tervek szerint egy év múlva kerül sor, bízunk benne, hogy a rendőrségi nyomozás addigra egyértelműen tisztázza Dolly szerepét az ügyben. Amíg a vizsgálat zajlik, az önkormányzat nem kíván döntést hozni a koncert kérdésében – válaszolták.”

2023. 06. 02.
Kékes Online, Burián Orsolya
Fotó: Szurkolók az Állatokért Alapítvány