A Mátra Síszerviz két programra is várja az izgalmakra éhes kalandorokat.

SZENT IVÁN ÉJSZAKÁJA TÚRA június 23-án

A túra célja:

Közösségi túrázás népszerűsítése, egészségmegőrzési és mozgásorientációs szempontok biztosítása, sportos családi szabadidős kikapcsolódás, társadalmi kapcsolatok kialakítása, értékteremtés.

A túra leírása:

A napfordulóhoz világi és egyházi ünnepek kapcsolódnak, mivel ekkor van az év legrövidebb éjszakája és az emberek számára a fény és a sötétség váltakozása mágikus eredettel bírt. A sötétség az elmúlást, a fény pedig a megújulást jelentette, ezért ezen a napon az emberek nagy tüzeket raktak, hogy elűzzék a sötétséget; ekkor kezdődik a csillagászati nyár is.

A kb. 6 kilométeres Sár-hegy túraútvonalat úgy komponálták meg a szervezők, hogy az senkinek ne okozzon problémát, ugyanakkor látványban gazdag legyen.

A körút során a túracsapat először a Szent Anna-kápolnához érkezik, ahol egy pihenőidőszakot fog eltölteni. A kápolnánál a résztvevők egy szentatyai áldáson és jókívánságok tolmácsolásában vehetnek részt, de az atya a túracsapatot is megszenteli.

Indulás:

2023.06.23. Abasár, Szőlőskert út végén található régi gázcsereteleptől 20:30-kor.

A túra legkésőbb 24:00 órakor véget ér.

A rendezvény további részletei itt olvashatóak.

A királyok nyomában terepfutó nap június 24-én

Az abasári Sár-hegy a Mátra délnyugati kapuja, ahol az áthaladás rendkívül izgalmas. Rengeteg rejtély és történet fűződik a kőgörgetegekhez, a régi mezőgazdasági parcellák hoz. Az alapkőzeten csodálatos és változatos élővilág lakozik. Egyedülálló érzékszervi látványosságot nyújt a védett árvalányhaj virágzása a kakukkfű illata, és az abasári pincelabirintus klímája. Mindezt bejárni, látni, az élményeket csilingelő éremmel hazavinni egy óriási lehetőség.

Idén a futó nyomvonalba a szervezők ismét betervezték a pincelabirintust.

Versenyközpont: Abasár, Kiss Mária út régi gázcseretelep.

A nyílt rendezvényünkön bárki indulhat, aki megfelelő fizikai állapotban van, és teljesíteni tudja a 21, 8 és 3 km távokat.

A sporteseményen a résztvevőknek meghatározott útvonalon, meghatározott szintidőn belül, futva vagy gyalogolva kell végig haladni úgy, hogy az ellenőrző pontokat érintsék, ezzel igazolva az előre kijelölt útvonal teljesítését.

További részletek itt olvashatóak.

2023. június 17.

Forrás: Mátra Síszerviz

Kiemelt fotónk illusztráció, Pixabay