Maradéktalanul elégedett a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat NB I-es szereplésével Nagy Attila, a Gyöngyösi Kézilabda Klub elnöke. A tabella 7. helyén végzett együttes az egész szezonban példás sportemberi magatartásról tett tanúbizonyságot, igazi csapattá formálódott a társaság. Aki ott volt a srácok meccsein, bizonyára életre szóló élményekkel gazdagodott, melyhez a csapat bravúros teljesítménye, és a szurkolóknak köszönhető frenetikus hangulat is hozzájárult.

Egy jelentősen átformálódott csapattal és új edzővel vágtak neki a bajnokságnak. Sikerült elérni a szezon elején megfogalmazott célokat?

Az előző szezon végén több olyan játékos hagyta el a klubot, aki a csapat gerincét alkotta. Nyolc újonc és Bíró Balázs személyében új edző is érkezett, így hát jelentős változások mentén kellett újjáépíteni az együttest. Az egyik fontos feladatunk az volt, hogy egységessé kovácsoljuk a csapatot, ami hamar sikerült is. Célként a 6-8. helyet határoztuk meg, de bevallom, ettől valamivel gyengébb teljesítményt is el tudtam volna fogadni. A srácok viszont remekeltek a bajnokságban, maradéktalanul elégedett vagyok a 7. hellyel. Büszke vagyok a csapatra!

Úgy tartják, hogy a szurkolók plusz embert jelentenek a pályán. Mit üzen azoknak, akik buzdították és segítették a csapatot?

A céljaink közt szerepelt a közösségépítés is, ezért is óriási öröm, hogy fantasztikus szurkolói bázis áll mögöttünk. Tavaly 800 fő volt az átlaglétszám, és azt gondoltam, ezt nem nagyon lehet magasabb szintre emelni. Szerencsére tévedtem! A kiemelt meccseinken 1200-nál is több néző volt. Sokszor egy gombostűt sem lehet leejteni a lelátón, fergeteges hangulat volt a hazai meccseken. A Csurgóval vívott találkozónkon csak a legutolsó másodpercben vezettünk, nem túlzás azt mondani, hogy a szurkolók tolták a csapatot a győzelem felé. Így az a 2 pont a szurkolóké, no és persze minden hálánk, köszönetünk és tiszteletünk is! Számítunk rájuk a jövőben is!

Sikerült előre lépni az utánpótlás-nevelés terén is?

Egy jól felépített utánpótlás bázisunk volt a covid előtt, de a járvány miatti korlátozások hatására megtorpant a lendület. Ebben a szezonban rengeteg energiát fektettünk abba, hogy az általános iskolás szivacskéziben egyre nagyobb létszámot érjünk el. Újjáélesztettünk egy nagyon régi koncepciót is, amelynek során az iskolák versenyeztek egymással. Nagy öröm, hogy ennek révén 5 suliban tudtuk újraépíteni az utánpótlásbázisunkat. Sok a tehetséges fiatal a városban, s reméljük, évről évre nő azoknak a reménységeknek a száma, akik a kötelékünkben nevelkedhetnek.

2023. június 17.

K. L.

Fotó: beküldött, Magyari Máté