A markazi sportlövő klub alapítójának állított emléket a helyi lövészklub és az önkormányzat. A napokban megtartott avató ünnepségen Paulenka Gyuláról és munkásságáról emlékeztek meg a jelenlévők. Az egykori alapító nemcsak a sportlövészet szépségét mutatta meg a markazi fiataloknak és nevelte ki a tehetséges generációkat, hanem komoly sikereket is elért a sportban.

„Paulenka Gyula 1930 április 22-én született, és már több mint egy évtizede nincs velünk. Születésnapjára is emlékezve döntöttünk úgy, hogy az avató ünnepséget most tartjuk meg. Gyula bácsi a Markaz Községi Sportlövő Klub alapító elnöke volt, hozzá köthető a helyi lövészklub működtetése, a klub általa kinevelt ifjú lövészek kimagasló sportsikerei is” – mondta el Bakucz Tamás. Markaz Községi Sportlövő Klub jelenlegi elnöke azzal folytatta, hogy Gyula bácsinak az élete volt a lövészsport Markazon!”

„Egészen 2012-ig, haláláig munkálkodott, az egyéniben és csapatban is országos, megyei, és egyéb versenyeken elért eredményeket pedig a lőtér helyiségeiben látható rengeteg oklevél, és az önkormányzat épületében található nagyméretű vitrinben megtekinthető számtalan serleg is igazolja. Így merült fel a gondolat, hogy ennek méltó emléket kell állítani.”

A gondolatot pedig tettek követték, a sportpályán, a markazi lőtér falára emléktábla került, valamint az is egyértelmű volt a klub tagjai és az önkormányzat számára, hogy a lőtér Paulenka Gyula nevét viselje ezután. A megható és bensőséges ünnepen és névadón részt vett Esztike néni, Gyula bácsi özvegye, fia, és a község plébánosa is, aki megszentelte az emléktáblát.

„Az esemény az egykori sportolók, tisztelők és községünk életében is őrzi a közelmúlt kimagasló sikereit” – fogalmazott a Markaz Községi Sport Lövészklub nevében, Bakucz Tamás.

2024. 04. 30.
Fotó: beküldött