A Forti Pectore Egyesület öt településen, Domoszlón, Kálban, Gyöngyöstarjánban, Parádon és Verpeléten szervezett a helyi önkormányzattal közösen elismerés-átadó eseményeket.

Az egyesület évek óta kiemelt figyelmet fordít a tehetséggondozásra és a felzárkóztatásra, segíti a hátrányos helyzetű településeken működő közösségeket.

Csuhány Bence egyesületi elnök a „Hazaváró útravaló, szülőfölded megbecsülése kísérje lépteid nyomát” nevet viselő ünnepségsorozat verpeléti zárórendezvényén kérdésünkre elmondta: a rendezvényeket pályázati forrásból, a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében sikerült megvalósítani. A helyi polgármesterekkel, az oktatási intézmények vezetőivel és a szülőkkel együttműködve választottuk ki azokat a szorgalmas, kiváló tanulmányi, művészeti vagy sporteredményeket elért, kitartó diákokat, akik elszántsága, kemény munkája példaként szolgál mindannyiunk számára.

A gyermekeknek egy elismerő oklevelet, egy powerbank-et, azaz telefon töltésére szolgáló külső akkumulátort és egy hátizsákot adtunk át. Az előbbi eszköz az energiát, az utóbbi pedig az útrakelést és a hazatérést is jelképezi. Büszkék vagyunk rájuk és bárhová vezet majd az útjuk, biztosak lehetnek benne, hogy egy erős támogató közösség áll mögöttük.

Az öt településen nagyon sok tehetséges gyermekkel találkoztunk, akik minden bizonnyal a későbbiekben is helyt állnak majd tanulmányaik során, megragadják majd az előttük álló lehetőségeket, de soha nem felejtik, hogy egy Heves vármegyei településről indultak.

2024. 03. 14.
Kékes Online, Burián Orsolya