Február 19-e fontos nap az ápolói közösség számára, ezen a napon született az ország első főápolónőjeként tisztelt Kossuth Zsuzsanna. Az ő hősies, önfeláldozó, emberséges cselekedete volt az alapköve a hazai ápolás fejlődésének. Az első asszony, aki azzal szerzett hírnevet a hazának, hogy a harcban sérült katonák ápolását megszervezte.

A jövő egészségügye az ápolókon fog múlni. Szaktudásuk, szorgalmuk és hivatástudatuk nélkül nincs betegellátás. Ezért a legnagyobb köszönet, valamint anyagi és erkölcsi elismerés jár, amire most a legnagyobb szükség lenne – fogalmazott köszöntőjében Ifj. Budai László főorvos, a Gyöngyösi Bugát Pál Kórház ápolók napi ünnepségén.

Ezt erősítette Dr. Assani Omar megbízott főigazgató is, aki kiemelte: megtiszteltetés a gyöngyösi kórház ápoló csapatával dolgozni. Ápolónak lenni nem csak egy foglalkozás. Ez egyik legszebb, legnemesebb, de a legnehezebb hivatás is. A kórház egy csapat, ahol valamennyi résztvevő hozzáteszi a maga tudását, munkáját a cél eléréséhez – mondta. Jó lenne, ha minél több fiatal választaná az egészségügyi pályát, bíztatjuk és bátorítjuk őket jöjjenek közénk, a Bugát Pál Kórházban szeretettel várjuk őket.

Az intézmény nevében Dr. Assani Omar megbízott főigazgató és Pethőné Tóth Ibolya, ápolási igazgató helyettes helyezte el a tisztelgő koszorút. A Magyar Ápolási Egyesület megyei vezetése nevében, Bazsó Judit, a szervezet elnöke koszorúzott. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara helyi vezetője, Koczka Zsuzsanna és helyettese, Nagyné Tóth Zsuzsanna helyezte el a kamara megemlékező koszorúját az emléktáblánál.

2024. 02. 19.
Fotó: Czímer Tamás