Vezető pozícióban szeretik a kontrollt Gyöngyösön, már ha ők gyakorolhatják mások felett. Szókovács Péter, a Városom, szeretlek Egyesület (VSZE) elnöke azt mondja, az utóbbi időben egyre többen keresik meg személyesen, hogy megosszák vele a városban tapasztalt, ’80-as éveket idéző módszereket.

„Civil szervezetként számos gyöngyösi szervezettel együttműködünk, közösen gondolkodunk, a város fejlődését előremozdító ötleteket cserélünk, s igyekszünk jó ügyek mellé állni, ám ez olykor nemtetszést vált ki egyes baloldali politikusokból.

Volt, hogy egy helyi civil szervezetnek – amely érdemben függ a gyöngyösi önkormányzat támogatásától – nemrég azt mondták, nem ajánlatos velünk együttműködniük.

Szó szerint számonkérték és a szőnyeg szélére állították őket” – mondja Szókovács Péter. Hozzáteszi, az egyik helyi médiumnak is leszóltak, hogy a Városom, szeretlek Egyesülettel kapcsolatos interjúk jobb, ha nem jelennek meg.
Egy biztos, mi ezután is elmondjuk majd a véleményünket. Olyan kérdésekben szólaltunk fel eddig és szólalunk fel ezután is, melyek a város fejlődését és az itt élőket szolgálhatják.

Személy szerint igen rossz, a ’80-as éveket idéző módszernek tartom, hogy ha valaki nem ért egyet a helyi fősodorral, akkor annak a rossz hírét keltik, vagy el akarják hallgattatni. Minket nem tudnak”

– fogalmaz Szókovács Péter.
Hozzáteszi: magánszemélyek is megkeresték, még olyanok is, akik a hivatalban dolgoznak vagy dolgoztak.

„Olyan eseteket tártak elénk, melyek toxikus munkahelyi légkörre hívják fel a figyelmet, és kimerítik a vezetői hatalommal való visszaélés fogalmát. Van olyan ügy, amelynek vizsgálata jelenleg is folyamatban van.”

Szókovács Péter emlékeztetett arra is, hogy Városom, szeretlek Egyesület évekkel ezelőtti alapítása is szimbolikus történet. “Mi a Gyöngyös, szeretlek Egyesület nevet szerettünk volna adni közösségünknek, de az önkormányzat megtagadta, hogy a Gyöngyös nevet használjuk. A nevünk nem lehetett az, amit megálmodtunk, de ez a tény, és

ezek a meghökkentő történetek csak plusz erőt adnak céljainkhoz: Gyöngyös nem lehet egy szűk hatalmi elit családi vállalkozása és kiskirálysága.”

2023. szeptember 2.
Korepta Lilla
Fotó: Czímer Tamás