A Tarnavölgye Általános iskolában tartott sajtótájékoztatót az Egri Tankerületi Központ. Az oktatási intézményben megvalósult fejlesztést Ballagó Zoltán tankerülti igazgató mutatta be.

Elmondta: az elvégzett munka nem látványos, de annál fontosabb volt, s igencsak időszerű is az 1973-ban épült iskolában. A fejlesztéshez szükséges forrást hazai és uniós pályázat biztosította, s a tankerület 7 iskolájában összesen 298 millió forintból valósultak meg belőle hasonló jellegű korszerűsítések.

Vámosi László, az aldebrői iskolát tagintézményként magába foglaló Kápolnai Tarnavölgye Általános Iskola igazgatója kiemelte: az iskolában 174 gyermek tanul, s számuk Aldebrő szorgalmas közössége megtartó erejének köszönhetően dinamikusan nő. Az iskola további fejlesztésére 311 millió forintos támogatásra nyújtott be pályázatot Aldebrő, mint az intézmény egyik tulajdonosa. A jövő nyáron megvalósuló energetikai korszerűsítésre kiírt pályázat nem tartalmazza az elektromos hálózat fejlesztését, ezért kellett azt a felújítást megelőzően egy másik projekt keretében megvalósítani.

A tagintézmény vezetője, Pék Erika hangsúlyozta: az aldebrői iskola elektromos hálózata koránál fogva már nem bírta azt a terhelést, amit az új digitális eszközök – egyebek mellett számítógépek, okostáblák -, a világítás és a konyhai eszközök működtetése jelentett. A fejlesztést követően az eszközök már biztonságosan használhatók.

Horváth László, a térség országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: az iskolákba érkező fejlesztési pénz mindig jókor jön és jó helyre kerül. Az elmúlt időszakban sok térségbeli település helyzetén tudtunk javítani, de a folyamat nem ért véget, s több iskolának is jogos elvárása, hogy jobb, egészségesebb és biztonságosabb feltételek mellett lehessen tanulni és tanítani. Minden apró lépést megbecsülünk és folytatjuk a munkát – tette hozzá a képviselő.

2023. 11. 10.
Kékes Online, Burián Orsolya
Fotó: Lénárt Márton