A hatéves kisfiú nemrég hazatért a kölni kezeléssorozatának legutóbbi részéről, ahol újabb esélyt kapott a gyógyulásra és az életre. A következő kezelési ciklus árára is megvan már a fedezet, de mivel valószínűleg még hosszú ideig szüksége lesz Marcikának a terápiára, az adománygyűjtés folytatódik.

A mátrai faluban, Recsken élő Szabó Marci már évek óta küzd a gyilkos kór ellen. A kemo- és sugárterápia nem vezettek eredményre, de a család rátalált egy kölni magánklinikára, és az ottani speciális kezeléssorozatnak köszönhetően a kisfiú újra reménykedhet a gyógyulásban.

A komplex módszer egyik eleme az úgynevezett vírusterápia, amely során olyan kórokozókat juttatnak Marci szervezetébe, amelyek csak a daganatos sejteket támadják meg.

A kezelési ciklusokra a kisfiú szervezete jól reagál. Egy kezeléssorozat ára kétmillió forint, Marcikának négyhavonta kell részt vennie egy ilyenen. Nádudvari Péter gyógypedagógus, jótékonysági futó elhatározta, hogy segít a családnak, és az idei vállalásával – amely során a debreceni Nagytemplomtól a Kékes csúcsáig is elfutott – már két kezeléssorozat árát is előteremtette, de a gyűjtést nem zárta le, ugyanis szeretné, ha a harmadikra is összejönne a fedezet. Péter gyűjtése közel 5,3 millió forintnál tart, a következő kezelési ciklus árából még 700.000 forint hiányzik. A családnak közben egyéb nehézségekkel is szembe kellett néznie.

„Az adományoknak köszönhetően a kisfiunk kezelése folytatódhat és szerencsére az eredmények is javulást mutatnak. A helyzetünk azonban még mindig válságos, a család egyetlen kenyérkeresője, Marcika apukája nemrég szívrohamot kapott. Bármilyen segítséget szívesen fogadunk” – hangsúlyozta a kisfiú édesanyja, Szabó-Bárdos Adrienn, aki hozzátette, gyermekük következő kölni kezeléssorozatára februárban kerül majd sor.

Marcika Kölnben

„Rendkívül hálás vagyok az eddig összegyűjött adományokért, de kérek mindenkit, hogy továbbra is támogassa a kezdeményezésem, hiszen egy kisfiú egészsége, élete a tét. Szeretném, ha néhány év múlva már arról tudnék beszámolni, hogy Marcika meggyógyult” – húzta alá Nádudvari Péter.

Nádudvari Péter vállalásáról a kezdeményezés médiatámogatója, a T5 Media Agency Czine Tamás vezetésével és Hercz Norbert Tibor, Muszka Tamás, valamint Szabó Zsombor közreműködésével filmet készít, amelyből egy előzetes már megtekinthető.

A kezdeményezésről bővebb információk – köztük a támogatás lehetőségei – itt olvashatók.

2023. 11. 24.