Gazdag adventi programsorozattal várják Parádon a helyieket és az érdeklő vendégeket. December 10-én Szekeres Adrien lép fel a római katolikus templomban.

December 15-én 17.00 órára a termelői piacra várják mindazokat, akik szeretnének segíteni. Az ünnepre hangolódó programot a Sound of Spirit énekegyüttes műsora nyitja meg, ekkor lehet a cipősdobozokat leadni. A hagyományoknak megfelelően rászoruló gyerekeknek, nagycsaládosoknak gyűjtik az ajándékokat, elsősorban édességet, játékot, írószereket, higiéniai termékeket várnak.

A Baptista Szeretetszolgálat 2005 óta szervezi meg évről évre karácsonyi adománygyűjtő akcióját. Ebben az évben már több mint 400 gyűjtőponton várják a cipősdobozokat, így Parádon is. Az összegyűjtött dobozokat a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntes hálózatán keresztül juttatja el a családokhoz még az ünnepek előtt.

Fotó: Pixabay, G. C.

Ezzel párhuzamosan mentett árva kutyusok számára is szerveznek gyűjtést, a beérkező adományokat az Új Nap Egyesület részére juttatnak el. Mudriczki József, Parád polgármestere elmondta, számukra is meglepetés volt, az elmúlt évben milyen sokan hoztak tisztítószereket, kutyatápot az elárvult négylábúaknak. Jó látni, hogy a helyiek szívesen adakoznak – tette hozzá. Reméljük, ebben az évben is sokan vesznek részt mindkét adománygyűjtő akcióban.

A gyűjtéssel párhuzamosan kézművesek kirakodóvására is várja majd a látogatókat, akiket a forralt bor és forró tea mellett még szarvaspörköltre is vendégül látnak, így a koncert után lesz alkalom beszélgetésre is. A programot Parád Nagyközség Önkormányzata és a Parádi Idegenforgalmi és Kulturális Egyesület közösen szervezi.

Kékes Online, Kápolnai Nagy Ágnes
Fotó: Pixabay, Sven Lachmann