Szókovács Péter, a Városom, szeretlek Egyesület (VSZE) polgármesterjelöltje közösségi oldalán mutatta be csapata egyik képviselőjelöltjét, Király Lászlót.

Szókovács Péter a bejegyzésében úgy fogalmazott:

Laci egy tettrekész fiatalember, aki nem ijed meg a saját árnyékától: vállalja a küzdelmet azokkal, akik abban érdekeltek, hogy minden maradjon a régiben, mert a helyiek változás iránti vágya erős motivációt jelent számára.
Közgazdászként végzett a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán, 35 éves, Gyöngyösön él párjával és a 6 éves kislányával. Tanulmányait követően a gyöngyösi Városgondozási Zrt-nél vagyongazdálkodási területen dolgozott, jól ismeri ezt a szakterületet is. Ezt követően az elmúlt 10 évben a Mátrai Erőműben dolgozik.

Élete fontos szakaszait, több mint 20 évet a körzetében élte, ismeri az

1. számú választókerület

lehetőségeit, az adottságait, de a hiányosságokat is. Hetek óta személyesen járja a körzetet, találkozik az ott élőkkel, személyesen gyűjti az észrevételeket és ötletetek.

Egyetértünk abban, hogy a Felsőváros és Mátrafüred lakói büszkék a lakókörnyezetükre, de meggyőződésünk, hogy ugyanazt a gondosságot és szemléletet várják el a városvezetéstől a körzetre vonatkozóan, ahogyan az ott élők csinosítják, és tartják rendben otthonaikat.
Joggal bántja a helyiek igazságérzetét az a tény, hogy az önkormányzat által eladott számos ingatlan bevételei messze nem a kellő mértékben jelentek meg fejlesztések formájában a körzetben.
Gyöngyösön rendnek kell lennie, és ebben a munkában számítok Király Lászlóra is!
– fogalmazott Szókovács Péter.
Szókovács Péter október elején jelentette be, hogy a jövő évi önkormányzati választáson a Városom, szeretlek Egyesület felkérésére polgármesterjelöltként indul. Akkor úgy fogalmazott, idézzük:
Egy tettrekész közösség felkérését elfogadva, családom és barátaim támogatását magam mellett tudva vállalom a megtisztelő megmérettetést. Gyöngyösön mindannyian büszkék vagyunk városunk évszázados múltjára és értékeire, de a jelenben határozott döntésekre van szükség a változáshoz, hogy biztonságban tudjuk a jövőt. Úgy gondolom, ami nincs rendben, azon sürgősen változtatni kell. A változás esélyéhez először őszintén szembe kell nézni a tényekkel és bátran ki kell mondani az igazságot
– fogalmazott.
Szókovács Péter hangsúlyozta:
Nincs rendben, hogy a drog felfalja Gyöngyös jövőjét: látjuk, tapasztaljuk, hogy a droghelyzet drámai méreteket öltött.
Nincs rendben, hogy gazdátlan képet fest Gyöngyös, mi viszont büszkék szeretnénk lenni városunk látványára.
Nincs rendben, hogy ezrek hagyták el a várost! Ezt a folyamatot meg lehet, és meg is kell állítani.
Nincs rendben az sem, hogy együttműködések keresése helyett felelősséghárítás, másra mutogatás jellemzi a városvezetést. Azt gondolom, hogy a gyöngyösieket nem az érdekli, hogy kinek mi a hatásköre, hanem az, hogy a városban rendben mennek a dolgok, vagy nem mennek.

Szókovács Péter pár nappal ezelőtt a Városom, szeretlek Egyesület jövő évi, gyöngyösi önkormányzati választásokon induló tíz képviselőjelöltjét is bemutatta közösségi oldalán.

Mint írta:

Köszönöm nekik, hogy vállalták felkérésünket, köszönöm, hogy azonos elkötelezettséggel és értékrenddel, egy egységes csapatként vehetjük fel a küzdelmet azokkal, akiknek az a célja, hogy minden maradjon a régiben.

A képviselőjelöltek egyike Király László. A vele készült korábbi interjúnkat ide kattintva olvashatják el.

 

2023. december 2.
K. L.