Újabb, hídbontással járó szakaszába lépett a 23-as főút komplex beruházása január 8-án a Colas és a HE-DO munkájával.

Jelentős projektsorozat valósul meg Bátonyterenyében és környékén az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában, a kivitelezők a Colas Út Zrt. és a HE-DO. Az építkezés január 8-án Kisterenye belterületi szakaszán a Zrínyi út, Erzsébet út és Piac utca közötti szakaszon elhelyezkedő híd bontásával folytatódott. A Tarján-patak feletti híd bontása és újjáépítése teljes útzár alatt végezhető.

A lezáráshoz a legfontosabb feladat az elkerülő szakasz olyan szintű megépítése volt, hogy azt ideiglenesen forgalomba lehessen helyezni. Ennek megfelelően 2023. decemberében átadták Bátonyterenye 2,3 kilométer hosszú, 2×1 sávos elkerülőjét (Kisterenye és Nagybátony közvetlen összeköttetését valósították meg így, három körforgalommal), valamint a Nógrád vármegyei város 2,19 kilométeres, 2×1 sávos észak-déli összekötő útját.

A hídbontás mellett az útépítési munkák is elkezdődnek január második felétől a 23-as főút átkelési szakaszán, a Hatvan-Salgótarján vasúti átkelő és a Vasút utca közötti pályán. Januárban emellett a 23-as út elkerülőjén vízépítés következik, valamint a Kisterenye-Bátonyterenye kerékpárút összezárásának építési feladatait is elvégzik a szakemberek.

2024. 01. 23.
Forrás: Magyar Építők
Fotó: Illusztráció – magyarepitok.hu/Dernovics Tamás