A Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatásával megrendezésték a VIII. Aldebrői Ultiversenyt, amin 53 férfi és egy nő hódolt az ulti iránti szenvedélyének.
A házigazdák papramorgóval és jófajta Debrői Hárslevelűvel fogadták a vendégeket, annak reményében, hogy a hatfordulós megmérettetésen majd nem tudnak összpontosítani a játékosok. A tervük nem vált be. Az első helyezett Bársony Sándor (Eger), a második Patkovics Tibor (Heves), a harmadik Farkas Tibor (Kál) lett. Aldebrő legjobbja Ridzig Péter, a második Lipkovics István, a harmadik helyre Macz Péter futott be. Méhesi Ferencné (Eger) is jól szerepelt a férfiak mezőnyében.

A versenyre 22 Heves vármegyei településről érkeztek: Aldebrő, Andornaktálya, Detk, Dormánd,  Ecséd, Eger, Egerbocs, Egercsehi  Feldebrő, Füzesabony, Gyöngyöshalász, Kál, Kápolna, Kerecsend, Kerekharaszt, Kompolt  Maklár, Mátraderecske, Nagyfüged, Petőfibánya, Szűcsi és Tófalu is képviseltette megát, s még Pest vármegyéből is érkeztek: Maglódról és Tökölről.

A helyezettek oklevélben részesültek és Palisca Mária (Nagybörzsöny) fazekasművész értékes alkotásait nyerték el. Az utolsó helyezett egy kerámiából készített stüszi vadász kártyát vihetett haza.

2024. 02. 13.
Fotó: beküldött