Szombaton már edzőmeccset játszanak a Gyöngyösi AK labdarúgói, akik hétfőn kezdték a felkészülést az NB III Keleti csoportjának tavaszi küzdelmeire. A néhány centis hó és a csípős hideg ellenére az év első edzésén több mint két csapatra való futballista végezte szorgosan a szakmai stáb által előírt feladatokat.

– Népes garnitúrával dolgozhat?

– Az első edzéseken legalább huszonötre tehető azoknak a játékosoknak a száma, akik velünk mozogtak – válaszolt Labancz Róbert, a GYAK asszisztens edzője. – A feltörekvő fiataljaink mellett több próbajátékos is látogatja az edzéseinket. A rendelkezésre álló labdarúgókból tavasszal igyekszünk a legrátermettebb tizennyolc játékossal felvenni a küzdelmet.

– Akad esetleg olyan labdarúgó, akit már most alkalmasnak tartanak a feladatra, s esetleg már meg is egyeztek vele?

– Ficzere Bence és Molnár Erik jó benyomást tett ránk, velük már szóban megállapodtunk a közös folytatásról. Előbbi védő, utóbbi középpályás. Legutóbb mindketten a szintén NB III-as Balassagyarmat kötelékbe tartoztak.

– Milyen elképzelések mentén igyekeznek összeállítani a tavaszi keretet?

– Nem állunk ugyan kieső helyen, de továbbra sem dőlhetünk hátra. Szükség van a minőségi javulásra, hogy még stabilabb csapatjátékot nyújtsunk. A sérült Rédei Milán kiesése jelentős veszteség, a védelemben feltétlen rendezni kell a sorokat. Arról addig nem is beszélnék, kik távozhatnak, a búcsúzók sorsa ugyanis az érkezőktől függ.

– Ezek szerint az alapozó időszak legfőbb feladata a védekezés minőségének javítása?

– Ősszel több olyan mérkőzésünkre is emlékszem, amikor egyéni hibákból kaptunk gólokat, s ez a szerzett pontok számában is megmutatkozott. Ezeket feltétlen ki kell küszöbölni, ez lehet a felzárkózásunk egyik kulcsa.

– Miként alakul a felkészülési program?

– A hétfői ráhangolást kedden és szerdán különböző fizikai tesztek követték. Már az első hét végén edzőmeccs vár ránk. Január 20-án délelőtt a Budapest Honvéd U19-es együttesének vendége leszünk. A következő gyakorló mérkőzést már a hazai műfüvön játsszuk, január 26-án az NB III-as csoportellenfél Jászberényt fogadjuk. A folytatásban egy szabadnap után irány Mátraháza, ahol január 28. és február 2. között hatnapos táborozáson veszünk részt. A március 4-i bajnoki rajt előtt megmérkőzünk még többek között a Jánoshidával, a Csepellel és a III. kerületi TVE együttesével is.

– A biztos bennmaradáson túl van egyéb elvárás?

– Az elsődleges cél ez. Ezért dolgozunk napi két edzéssel, mindent alárendelve az eredményes szereplésnek. Minden más hab a tortán.

Az edzőmeccsek:

Január 20., szombat, 10.00: Budapest Honvéd U19–Gyöngyösi AK

Január 26., péntek, 17.30: Gyöngyösi AK–Jászberény

Február 3., szombat 13.00: Gyöngyösi AK–Fülek (szlovákiai)

Február 10., szombat, 13.00: Gyöngyösi AK–Jánoshida

Február 17., szombat, 11.00: Csepel–Gyöngyösi AK (Szigetszentmiklóson)

Február 24., szombat, 13.00: III. kerületi TVE–Gyöngyösi AK

 

A GYAK az NB III Keleti csoportja tabelláján a 13. helyen telel, két ponttal a kiesőhelyek előtt. A tavaszi első fordulóban, március 4-én a DVTK II látogat a Kömlei Károly Sporttelepre.

Szerző: KékesOnline
Fotó: Czímer Tamás