A napokban plusz feladat hárult az önkormányzati dolgozókra Váraszón, tudtuk meg a település polgármesterétől. Vincze Ferenc tájékoztatta szerkesztőségünket arról is, hogy a faluban elkezdődtek a tavaszi munkák.

„A közmunkások rendet tettek az alvégi kereszt mögötti területen. Elégették a mások által oda hordott málnaszárakat, sövény és bokor ágakat, leveleket, szénabálát.

Kérjük a kerti hulladékot ne más területére, közterületre rakják, hanem kezeljék a saját kertjükben, megszárítás után égessék el, keddi és csütörtöki napon, vagy rakják ki házuk elé és a PEVIK a meghatározott napokon elszállítja. A területen még fogunk talajmunkát végezni, a hulladék elhelyezők kiszűrése miatt pedig vadkamerákat helyeztünk ki!” – hívta fel a figyelmet a polgármester.

Zúgtak a fűkaszák a váraszói temetőben. Megkezdték ugyanis a településen a szokásos tavaszi munkát. Ezt évente két alkalommal – tavasszal és ősszel – végzi el az önkormányzat saját dolgozóival és az önkéntes helyi segítőkkel közösen.

„Én magam is beállok dolgozni és a munkatársak is, valamint a helyiek is mindig jönnek és segítenek. Természetesen ősszel is elvégezzük ezeket a feladatokat, a sírokat a szokásos módon letakarítjuk. Ezzel is próbálunk spórolni, nem is keveset – tette hozzá Vincze Ferenc, aki elmondta azt is, hogy a sportpálya fűnyírását is ők végzik, de az alig ötszáz fős településen egyébként mindenki kiveszi a részét a munkából. A polgármester, az alpolgármester, a falugondnokkal és a közfoglalkoztatottakkal közösen számos feladatot elintéz a településen.

„Nemrégiben az óvoda udvarán lévő játszóház tetejét is felújítottuk a munkatársakkal, de tavaly ősszel egy fedett kerékpártárolót is készítettünk a hivatal udvarára. Ezt a Pétervásárai Munkaügyi Kirendeltség alapanyag költség támogatásával és szintén az önkormányzat munkájával sikerült megvalósítanunk” – tudatta a polgármester.

A faluban huszonkettő fenyőcsemete ültetését is elvégezték. A parkolóba, a parkba és az óvoda udvarára is kerültek az örökzöldekből, illetve tizenegy diófát is pótoltak, azokat a patakpartra ültették ki.

2024. 04. 21.