Krivokapics Milorad, a korábbi 38-szoros magyar válogatott jobbátlövő három nappal a Veszprém elleni szezonnyitó bajnoki találkozót megelőzően érkezett a mátraaljai klubhoz. A bakonyi gárda a papírformának megfelelően igazolta nagyobb tudását, de gyöngyösieknek a tizenhárom gólos vereség ellenére sincs okuk a szégyenkezésre.

– Kevesebb, mint hetvenkét óra alatt sikerült elvégezni az átigazolása körüli adminisztrációs teendőket, így minden akadály elhárult a gyors bemutatkozás elől. Hogy érezte magát a pályán?

– Furcsa volt, hiszen két edzéssel a hátam mögött kapcsolódtam be a játékba, még az ismerkedés időszakát éljük – válaszolt a 37 esztendős Krivokapics Milorad. – Nem vagyunk egy súlycsoportban a Veszprémmel, ezért ezt a találkozót is még a felkészülésre szántuk. Részfeladatokat tűztünk ki magunk elé, amelyeket nagyrészt sikerült is megvalósítani. Emelt fővel jöhettünk le a pályáról, ha a fejlődésünk töretlen és egyre több használható játékos áll a szakvezetés rendelkezésére, idővel egyre jobbak leszünk.

– Előző klubja, a Székelyudvarhely feloszlatását követően gyorsan talált magának új csapatot. Mennyi idő alatt hozta meg a döntést?

– Kedden kaptuk a hírt, hogy a magyar tulajdonos, Verestóy Attila halála után nem tudják tovább finanszírozni a Székelyudvarhelyi KC-t, s másnap már meg is állapodtam a gyöngyösi vezetőkkel. Több ajánlat érkezett, Magyarországról és külföldről is érdeklődtek irántam. Szerettem volna mielőbb túl lenni a klubváltáson, ezért elhatároztam, hogy az első konkrét ajánlatot elfogadom. Hozzáteszem, a gyöngyösiek rendkívül korrekt szerződéssel álltak elő. Stabil lábakon álló, jól működő egyesület a GYKK. A nagyobbik lányom Budapesten tanul, az ő közelsége is közrejátszott a döntésemben.

– A hírek szerint másfél évre szóló szerződést írt alá. Milyen tervekkel nyit új fejezetet a pályafutásában?

– Amikor tavaly nyáron Izraelből Székelyudvarhelyre igazoltam, tudtam, hogy jó ismerősöm, Dragan Djukics kezei alatt ismét megújulhatok. A tekintetben volt bennem némi bizonytalanság, hogy 37 évesen mennyire tudom majd felvenni a versenyt a fiatalokkal. Az elmúlt időszakban azonban sokkal több pozitív élményt ért, mint negatív. Nem kell még leírni. Hiszem, hogy tapasztalatommal és tudásommal segíthetek a Gyöngyösnek is.

– Említette, hogy ezekben a napokban még az ismerkedés időszakát éli. Milyenek az első benyomásai?

– Többször léptem már pályára a gyöngyösi csarnokban válogatott és klubcsapat színeiben is. Bevallom, ellenfélként sosem szerettem itt játszani, mindig nagyon meg kellett küzdeni a pontokért. A társak közül névről vagy ellenfélként ismerem, viszont Lele Ákos és Tóth Mihály korábban csapattársam is volt.

– A következő bajnoki mérkőzésre kedden Szegedre utaznak, ám az igazán fontos találkozók február közepén kezdődnek. Milyen esélyeket lát a bennmaradásért folytatott harcba?

– Meg kell oldani ezt a feladatot! Az elmúlt időszakban a magyar bajnokságból csak a BL-csapatok szereplését követtem fokozott figyelemmel. Azonban egyértelműen látszik, hogy rendkívül kiegyensúlyozott a bajnokság alsó fele, egyetlen csapat sem mehet biztosra a másikkal szemben. Fontos, hogy a hazai mérkőzéseket sikerrel vegyük és idegenből minél többször tudjunk pontokat hozni. Tudom, hogy az ősszel sérülések miatt sok nehézséggel küzdött a szakvezetés. Meggyőződésem, hogy ez a csapat többre hivatott annál, mint amit a tabella jelenleg mutat.

Névjegy: KRIVOKAPICS MILORAD

SZÜLETÉSI HELY: Zenta, ­Szerbia

SZÜLETÉSI IDŐ: 1980. ­július 30.

NEMZETISÉGE: szerb–magyar

POSZTJA: jobbátlövő

MAGASSÁG/SÚLY: 191 cm/115 kg

KORÁBBI KLUBJAI: RK Jugovics (szerb), Dunaferr SE, Pick Szeged, RK Cimos Koper (szlovén), Tatabánya KC, Maccabi Rishon LeZion, Hapoel Rishon LeZion, Hapoel Ashdod (mindhárom izraeli), Székelyudvarhelyi KC (román)

VÁLOGATOTTSÁG: 38-szoros magyar, 60-szoros szerb

LEGJOBB EREDMÉNYEI: 1-szeres magyar bajnok, 2-szeres Magyar Kupa-győztes, szlovén bajnok és kupagyőztes, Challenge Kupa-győztes. Szerbia és Montenegró, valamit a magyar válogatott tagjaként is Európa-­bajnoki és világbajnoki résztvevő.

Emlékeztető

B. BRAUN GYÖNGYÖS–TELEKOM VESZPRÉM 18–31 (8–15)

Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok, 1300 néző. V.: Asztalos, Bárkányi.

GYÖNGYÖS: Tóth M. – Urbán 1, Markez, Sipeki 1, MARTINS 4, M. Mikita 3, Németh T. 1. Csere: Hudák, Holló M. (kapusok), Gábori, Loncar, Gerdán, LELE 7 (4), Krivokapics 1, István, Tóth G. Edző: Konkoly Csaba

VESZPRÉM: Mikler – MARGUC 6, NILSSON 5, Nagy L. 2, BLAGOTINSEK 3, Terzic 1, Ugalde 3. Csere: Alilovic (kapus), Schuch, ILICS 4 (1), Tönnesen 3, Nenadics 1, Dzsamali 2, Lékai 1, Ligetvári, Borzas. Edző: Ljubomir Vranjes

Az eredmény alakulása. 6. perc: 3–1. 12. p.: 4–4. 18. p.: 6–6. 24. p.: 7–10. 36. p.: 8–19. 42. p.: 12–23. 48. p.: 15–27. 54. p.: 17–28.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. 2/1.

Következik: Mol-Pick Szeged–B. Braun Gyöngyös, február 6., kedd, 18.00.

Szerző: KékesOnline, Sike Károly
Fotó: GYKK/Magyari Máté