Paulenka Richárd a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a domoszlói, időközi polgármester-választáson – jelentette be Horváth László országgyűlési képviselő a jelölttel közösen tartott, csütörtöki sajtótájékoztatóján, Domoszlón.Horváth László úgy fogalmazott: a település neve összefonódott Havelant István nevével, ugyanakkor a tragikus veszteség idő előtt kényszerít minket polgármester-választásra. Hozzátette: hatalmas űrt hagyott maga után a szívünkben. Sok tartozásunk van Havelant István felé, köszönet és tisztelet illeti őt azért, ahogyan dolgozott Domoszlóért és az itt élőkért. Mindezeken kívül azonban van még egy felelősségteljes tartozásunk is, ez pedig az, hogy olyan ember vegye át a stafétát, aki alkalmas és méltó a feladatra. Elmondta, hogy a jelöltet nem kellett keresni, hiszen a helyi közösség és a képviselőtestület tagjai egyhangúlag őt javasolták. Horváth László szerint Havelant István emléke megérdemli, hogy olyan polgármester folytassa a megkezdett munkát, aki, ha kell, saját érdekeit háttérbe szorítva tudja képviseli a helyieket, aki képes gyarapítani, erősíteni a közösséget, aki vezetőként egységet tud teremteni.

Bemutatkozása és célkitűzései ismertetése előtt Paulenka Richárd is tisztelettel emlékezett Havelant Istvánra. Mint mondta, jómaga, s a településen élők is egyetértenek abban, hogy vezetésével jó irányba haladt Domoszló. Amennyiben az időközi választáson bizalmat szavaznak neki, polgármesterként legfőbb feladata lesz, hogy elődje örökségéhez méltóan, sikerrel vezesse Domoszlót.
A 38 éves polgármesterjelölt informatikai végzettséggel és közgazdász diplomával rendelkezik, húsz éve dolgozik a pénzügyi szektorban. Mint mondta: születésétől kezdve Domoszlón él, ismeri a falu lehetőségeit és problémáit, látja a megoldásra váró ügyeket. Hangsúlyozta: nagy megtiszteltetés számára, hogy a testületi tagok és Horváth László bizalmát is élvezi. A felkérést tisztelettel elfogadta, s minden tapasztalatával és tudásával Domoszlót kívánja segíteni. Legfőbb célja, hogy a település a jövőben is folyamatosan fejlődjön, gyarapodjon. Feladatának tekinti a Margaréta Óvoda felújítására, a bölcsőde kialakítására, az egészségház épületének energetikai korszerűsítésére, a szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátás infrastrukturális fejlesztésére vonatkozó pályázatok sikerre vitelét. Konkrét tervekkel rendelkezik az intézményi fejlesztések, a közlekedési lehetőségek javítása, az idősek és segítségre szorulók támogatásával kapcsolatban is. Mint mondta, bízik abban, hogy június 25-én megkapja a domoszlóiak felhatalmazását és bizalmát.

Horváth László újságírói kérdésre elmondta: meg lenne lepődve, ha a Jobbik nem állítana polgármesterjelöltet abban a választókerületben, ahol a pártelnök, Vona Gábor indul a jövő évi országgyűlési választáson.

Forrás: www.horvathlaszlo.hu
Fotó: Czímer Tamás