Az akció legfőbb célja a közlekedési balesetek megelőzése és a közlekedésben résztvevők biztonságérzetének növelése.

A Heves megyei rendőrök 2017. április 13. és 2017. április 17. között a megye útjain ellenőrzik a gépkocsival, motorkerékpárral valamint kerékpárral közlekedőket.
A közúti balesetek megelőzése érdekében az egyenruhások kiemelt figyelmet fordítanak ezen járművek műszaki állapotára, az ittasan vagy bódult állapotban közlekedők kiszűrésére, továbbá a passzív biztonsági eszközök használatára.
Ezúton kérnek minden járművezetőt, hogy kizárólag vezetésre alkalmas állapotban, alkoholfogyasztás nélkül induljon útnak. Ne veszélyeztesse saját és mások életét, testi épségét és biztonságát! A járművezetők tervezzék bele az utazás időtartamába a megnövekedett forgalom okozta időveszteséget, autóstársaikkal szemben tanúsítsanak előzékenységet!

Az úgynevezett „védtelen közlekedőkkel”, azaz a gyalogosokkal és kerékpárosokkal szemben is legyenek figyelmesek, számítsanak rá, hogy útkereszteződésekben, kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken a közlekedés ezen résztvevői élnek elsőbbségi jogukkal és akár tévesen is megítélhetnek egy-egy közlekedési szituációt.

Forrás: police.hu