Hajdú Pál, az Egererdő erdész munkatársa múlt hét szerda óta fenn van a hármaskúti szolgálati erdészházban. Az oda vezető utakat elzárta a Bükkben esett 80 centiméteres hó, mely helyenként, a hófúvások miatt a 120 centit is elérte.

A KékesOnline-t Bognár Bence, az Egererdő expedíciós egységének vezetője tájékoztatta arról, hogy pár száz méter múlva érik el a bükki házat. Információink szerint épp árokásóval tisztítják az utat, hogy elérjék kollégájukat, aki egy hete áram nélkül van az erdészházban.
Úgy tudjuk, Pál egészségi állapota jó, szerencsére volt készleten elegendő enni és innivaló, valamint cserépkályhával fűteni is tudott, vezetékes telefonon pedig folyamatosan kapcsolatban állt az erdészettel. A beszámolók szerint, az erdész korábban bátran nekivágott volna a távnak, de kollégái lebeszélték a veszélyes expedícióról.

Hogy mi ebben a sztoriban az igazán megdöbbentő? Számunkra az, hogy miután rendezik az áramellátás problémáját, a kollégái visszatérnek, Hajdú Pál erdész viszont folytatja szolgálatát az erdészházban!

Szerző: KékesOnline, Burián Orsolya
Fotó a helyszínről: Bognár Bence