Április 22-én tartották – immár második alkalommal – Gyöngyösön, a művelődési központban, azt a tehetségkutató versenyt, ahol általános és középiskolás diákok bizonyíthatták rátermettségüket.

Olyan diákok álltak itt színpadra, akik műfaji és stílusbeli megkötöttség nélkül mutatták be előadóművészi tudásukat. 16 produkcióval neveztek a versenyre, 10 egyéni és 6 csoportos műsorszámot láthatott a közönség.

A zsűri elnöke Szabó Viola, a Pátzay János Katolikus Zeneiskola tanára, az Esterházy Károly Egyetem népzeneoktatója volt, a zsűri tagjai pedig Soltész-Kecskés Lilla, az Attitude Táncműhely művészeti vezetője és Magos-Molnár Ágnes szolfézs-zeneelmélet tanár, a Pátzay János Katolikus Zeneiskola tagintézmény-vezető helyettese, a Pro Civitate-díjas Come Prima Énekegyüttes művészeti vezetője.

Cserős Melinda Laurától, a Gyöngyök Mátra Művelődési Központ művelődésszervezőjétől megtudtuk: a győztesek, a nyeremények (a gyöngyösi Color Crew Record hangstúdió zenei különdíj felajánlása, Bús Árpád Zsolt önkormányzati képviselő 30.000 Ft értékű felajánlása, és a művelődési központ által vásárolt ajándékok) mellett lehetőséget kapnak a művelődési központ által szervezett rendezvényeken történő bemutatkozásra is, így legközelebb a Gyöngyös Városi Majálison láthatjuk őket.

A korábban meghirdetett görögországi szállásfelajánlásokkal kapcsolatban, a közzétételt követően, korábbi díjazottaktól értesült a művelődési központ arról, hogy a felajánló cég kiadott ajánlata nem a valóságnak megfelelő. Az intézmény így inkább vállalta a visszavonás kellemetlenségét, annak érdekében, hogy a nyerteseket megóvják a csalódástól.

A Te mit tudsz? tehetségkutató verseny győztesei:

Egyéni produkciók

1. helyezett:
Csanádi Bertold Balambér (Gyöngyös) – hegedű – 10.000 Ft-os ajándékutalvány
Füleki Milán (Karácsond) – vers – 10.000 Ft-os ajándékutalvány
Kákonyi Panna Kata (Gyöngyös) – ének – 10.000 Ft-os ajándékutalvány

2. helyezett
Kovács Dorottya (Gyöngyös) – zongora – 6.000 Ft-os ajándékutalvány
Mátrai Csenge (Gyöngyös) – tánc – 6.000 Ft-os ajándékutalván

3. helyezett
Berta Dániel (Gyöngyös) – zongora és tangóharmónika – 3.000 Ft-os ajándékutalvány

A csoportos produkciók legjobbja:
Halászi Kispendely (Gyöngyöshalász) – néptánc – 25.000 Ft-os ajándékutalvány

Zenei különdíj:
Sleeping Flame zenekar – Csanádi Bertold Balambér és Liszkai Levente (Gyöngyös)

A gyöngyösi Color Crew Record stúdió jóvoltából egy tetszőlegesen választott dal stúdiómunkáját, portfóliófotózást, valamint igény esetén lyric videó és You Tube megjelentetést kapnak.

A díjazottakon kívül dicséret és elismerés illette a többi fellépőt is. A vetélkedőn egyéni kategóriában színpadra lépett Balogh Annamária (Karácsond), Darabos Lili (Hatvan), Várvölgyi Anna (Markaz), csoportos produkciót mutatott be a Gyöngyösi Arany János Általános Iskola 8. b. osztálya, a HalászTánc Csoport, a Visontai Szent-Györgyi Albert Általános Iskola 4. osztályos tanulói, továbbá a Csömör Asztrik és Kondás Marcell páros (Pásztó-Gyöngyöstarján). Gratulálunk minden versenyzőnek!

Szerző: KékesOnline, Géczi Adrienn