Ma az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusán nyelvvizsga info börzét tartanak. Több mint 10 éve nem volt ilyen rendezvény.
A börze célja, hogy bemutassák az intézményben milyen nyelvvizsgákat tud a civil lakosság letenni. Sokan nem tudják azt, hogy az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusán nyitott vizsgahely van, és általános szaknyelvi vizsgákat is lehet itt tenni, illetve ezekre felkészítő tanfolyamokat is indítanak – mondta el az FM7 Cafe gyöngyösi műsorában dr. Pallás Edith, az Eszterházy Károly Egyetem Regionális Felnőttképzési Központ igazgatója.
Bemutatkoznak, azok a nyelvvizsgaközpontok, akikkel szerződésben is áll az intézmény, így pl. az ELTE Origo Nyelvi Centrum Kft., a TIT TELC Nyelvvizsgaközpont, a Budapesti Gazdasági Egyetem Nyelvvizsgaközpont, a Kodolányi János Főiskola Nyelvvizsgaközpont és a
KIT Szakmai Nyelvokattási és Vizsgaközpont. Ők félórás váltásokban prezentációt tartanak, bemutatják a vizsgarendszereik sajátosságait.
Regisztrációs lapokon ingyenes próba nyelvvizsgára is lehet jelentkezni a helyszínen.
Az összesítést követően e-mailben értesítik a nyelvvizsgázókat, hogy mikor és hol kerül sor a próba vizsgára. A regisztrálók között komoly nyereményeket sorsolnak ki, például, nyelvtanfolyamot, ingyenes nyelvvizsgát, illetve felkészítő könyveket. A börzére elsősorban azokat várják, akiket érint a nyelvtanulás, a nyelvvizsgázás.
A legnépszerűbb nyelvek a nyelvvizsgázók körében az angol, ezt követi a német, a spanyol és az olasz.
Folyamatosan mérik a nyelvvizsgázókat. A szaknyelvi vizsgák kevésbé sikeresek, kb. a felének sikerül elsőre ezen nyelvvizsgája. Az általános nyelvvizsgát is jellemzően a vizsgázók fele tudja csak sikeresen lerakni, negyedüknek pedig csak a szóbeli vagy az írásbeli sikerül. Azt is lehet látni, hogy akik szervezett nyelvtanfolyamon vesznek részt, több mint 90%-ban jól vizsgáznak.
Április 29-én tehát az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusán a T. előadóban a földszinten nyelvvizsga börze. A programok 9.00 órától kezdődnek. A rendezvény nyitott és mindenki számára ingyenes.
Forrás: FM7
Fotó: pixabay