A Szalajka Liget Hotel és Apartmanházak új szolgáltatása a halpedikűr. Legújabb kollégáik, a doktor-halak megkezdték jótékony munkájukat a vendégek kényelméért. A halpedikűr remek relaxáló hatású időtöltés, mialatt a halak víz alatti mikromasszázsa kényezteti a felüdülni vágyókat.

Ezeknek a Törökországból származó garra rufa halaknak nincs foguk. Csupán annyit tesznek, hogy bajszukkal lesodorják a bőrfelszínen található elhalt sejteket, és kiszívogatják belőlük az ásványi anyagokat. Ez nekik azért jó, mert elegendő tápanyaghoz jutnak. Alapvetően algával és planktonokkal táplálkoznak, de ezek az anyagok viszonylag ritkán fordulnak elő a halak természetes élőhelyén a magas vízhőmérséklet miatt, ezért a halak rászoktak a vízben fürdőzők elhalt bőréből származó tápanyagok fogyasztására.

Nekünk pedig azért jó, mert a „kezelés” végén – különösen, ha többször is megismételjük – sima, bársonyos bőrünk, puha sarkunk lesz. Sőt, a tapasztalatok szerint az eljárás hatékony többféle bőrbetegség, például az ekcéma és a pikkelysömör tüneteinek enyhítésében is. Ízületi betegségekben, izomsérülések és idegrendszeri zavarok esetén is ajánlják. A halak ugyanis akupunktúrás pontokat érintenek, stimulálnak, a vérkeringést is serkentik, így nem csupán helyileg hatnak.

Összefoglalva, csupán 20 perc ami:

– Frissít, mert a halak a kezelés ideje alatt alaposan megtisztítják a bőr felszínét, felgyorsítják a vérkeringést
– Selymesít, mert a halak a lábfejen, a sarkon lévő bőrkeményedést, a körömágyon lévő felesleget eltávolítják, és puha tapintásúvá változtatják a bőrt
– Gyógyít, mert a halak már az első kezelés alkalmával megtisztítják a bőrt, feloldják a görcsös izomcsomókat, segítenek a stressz oldásában

Árak és bejelentkezés itt.
Forrás és fotó: szilvasvarad.hu