Csütörtök este lakossági fórumot rendeztek a Nemzeti Konzultációról Gyöngyösön. Horváth László országgyűlési képviselő vendége Bayer Zsolt publicista volt, akinek sarkos kijelentései mágnesként vonzzák a média érdeklődését, így mi sem tétlenkedtünk, ellátogattunk a Kolping-házba.

A 300 résztvevő teljes teltházat jelentett a Kolpingban, az összes pótszék mellett gyakorlatilag az állóhelyek is megteltek. Horváth László visszafogottabban, Bayer Zsolt a tőle megszokott, kendőzetlen stílusban foglalta össze a migrációval és a bevándorlási válsággal kapcsolatos nézeteit: a közönség azt kapta, amiért eljött. Egy biztos, a fórumon megtárgyalandók körében a Soros-terv léte vagy nem léte nem merült fel, hiszen ahogyan Horváth László fogalmazott: „Ez még költői kérdésnek is rossz.”

Az előadóknak nem kellett túlzottan fokozni a hangulatot a Soros-terv kapcsán, hiszen megtette ezt helyettük az Európai Parlament. A hallgatóságban futótűzként terjedt a hír, hogy közvetlenül a rendezvény kezdete előtt az uniós grémium elfogadta a kötelező, felső határ nélküli betelepítési kvótát.

Szerző: KékesOnline
Fotó: Czimer Tamás