Négy új játékossal a soraiban várja a vasárnapi bajnoki rajtot a Gyöngyösi AK NB III-as labdarúgó-csapata. Vendég a DVTK II együttese lesz, a mérkőzés lejátszását azonban a téli időjárás még befolyásolhatja. 

Az NB III Keleti csoportja 17., tavaszi első fordulója:

GYÖNGYÖSI AK–DIÓSGYŐRI VTK II
Gyöngyös, Kömlei Károly Sporttelep, vasárnap, 14.30.
Vezeti: Farkas Mátyás (Kulcsár D., Kovács B.).

A tél továbbra sem enged, a pályák többsége hó fedte vagy fagyos. Ez alól a gyöngyösiek élőfüves pályája sem kivétel, arról hogy játékra alkalmas-e, majd közvetlenül a mérkőzés kezdése előtt a játékvezető dönt. Az már tudva lévő, hogy a csoport nyolc mérkőzéséből mindössze kettőt rendeznek meg a hétvégén. A gyöngyösi találkozó mellett szombaton 14.30-tól a balassagyarmati vendég a Monor.

A GYAK jelenleg a tizenharmadik, a DVTK II a tizennegyedik helyen áll a tabellán. A két együttest mindössze két pont választja el egymástól, így miskolci siker esetén helycsere történne a táblázaton.

– Készen állnak a rajtra?

– Azt a munkát, amit elterveztünk sikerült elvégezni – válaszolt Labancz Róbert, a GYAK asszisztens-edzője. – Játékban kifejezetten tetszetős futballra vagyunk képesek. Ha az egyéni hibákat le tudjuk vetkőzni, jóval nagyobb esélyünk lehet a pontok gyarapítására.

– A nyitányon a DVTK II érkezik, amellyel szemben ősszel vendégként 2–2-re végeztek. Mit gondol, mennyiben változtak azóta az erőviszonyok?

– Nehéz ezt megítélni, hiszen nem tudjuk, hogy milyen célokkal vág neki a folytatásnak a miskolci csapat. Ha feltétlen bent szeretnének maradni, biztos hogy a közvetlen riválisokkal szembeni mérkőzésekre az NB I-es keret több játékosát is mozgósítani fogják. Nem tudjuk, vasárnap milyen csapat érkezik, de igyekszünk kihozni a találkozóból a maximumot. A cél hogy nyerjünk, vagy legalábbis ne kapjunk ki.

– A télen történtek változások a játékoskeretben, hatan távoztak és négyen érkeztek a Mátraaljára. Minőségileg más a mostani GYAK?

– Olyan játékosokat igazoltunk, akik reményeink szerint segíthetik az előre lépést. A kérdésre az igazi választ azonban majd a bajnoki mérkőzések adják meg. Anyagi megfontolásból szűkíteni kellett a keretet, ezáltal a variációs lehetőségeink is korlátozottabbak. A cél továbbra is a biztos bennmaradás.

A gyöngyösiek tavaszi kerete: Halasi Ádám, Gyulay Gergely – kapusok; Tarnai Dániel, Csornij Áron, Szilágyi Norbert, Gergely Péter, Ficzere Bence, Földi Máté, Petrezselyem Tamás, Fekete Bence, Tatár Roland, Pilinyi István, Molnár Erik, Bartha Roland, Niedermüller Ákos, Sárándi Milán, Ivony Attila, Laurinyecz Ákos, Szabó Attila, Labancz Márió. Vezetőedző: Török János. Asszisztens-edző: Labancz Róbert.

A télen távozott: Árvai Ádám, Domonyi Roland, Fótos László, Gál Szabolcs, Kluk Tamás, Suscsák Máté.

Szerző: KékesOnline, Sike Károly
Fotó: Czímer Tamás