A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a gyöngyösi hivatásos tűzoltók csapata képviselte a napokban a fakitermelők országos döntőjében, Bábolnán. A versenyben a Gyöngyösi Fanyüvők nevet viselő csapat az előkelő harmadik helyezést szerezte meg.
A csapat tagjai Nagy János tű. zászlós és Nagy Mihály, Zaklóczki Zoltán, Szabad József tű. főtörzsőrmesterek voltak. A versenyfeladatok egy része csapatmunkát igénylő kombinált versenyszámból állt, ahol darabolni, gallyazni, hasítani és sarangolni kellett, valamint egy egyéni fűrészlánc szerelést is be kellett mutatni.

A csapat már több éve vesz részt tűzoltó fakitermelő versenyeken és volt, hogy jogot szereztek az országos döntőben való szereplésre is. Idén a csapatba új tagok kerültek, így kezdték a felkészülést. Az első megmérettetésre augusztus 25-én, a bükkzsérci regionális versenyen került sor, ahol az otthoni edzések eredményeképpen a hatodik helyezést érték el, ezzel bejutva az országos bajnokságba.

Az Országos Tűzoltó Favágóverseny elődöntőjét Somogy megyében, Ropolypusztán tartották augusztus 29-én. A fanyüvőknek tizenhét indulóból a hetedik helyezést sikerült megszerezniük. Az erős mezőnyben való helytállás tökéletes felkészülésnek bizonyult az országos döntőre.

A döntőben, Bábolnán, 40 csapat mérte össze tudását két fordulóban. A jó időeredményeiket pontossággal és koncentrációval kiegészítve, kevés hibapontot szerezve, mindkét fordulóban a dobogó esélyesei voltak. Végül a dobogó harmadik helyére állhattak föl, s ezzel kvalifikálták magukat a 2019-es Bajnokok Bajnoka Fakitermelő Kupába.

Forrás: http://heves.katasztrofavedelem.hu