Szerdán kezdődik a negyvennapos böjt, amellyel a keresztények húsvétra, Jézus feltámadásának ünnepére készülnek. Sándor Béla, a Bori Mami Étterem vezetője arról mesélt a Kékes Online-nak, ő hogyan éli meg ezt az időszakot.
Hogyan készülsz Jézus Krisztus feltámadásának ünnepére?
A negyven napos böjt alatt rendrakásra biztatok mindenkit, egy amolyan testi-lelki méregtelenítésre és önmérsékletre. Ebben az időszakban nemcsak a húsról mondhatunk le, érdemes ilyenkor a káros szenvedélyeinktől is megszabadulni. Szenteljünk több időt szeretteinkre és ismerőseinkre is, s forduljunk szeretettel és megértéssel egymás felé. Persze önmagunkról se feledkezzünk meg, sétáljunk nagyokat a természetben, gyakoroljunk bűnbocsánatot és imádkozzunk örömmel! Elmélkedjünk! Cselekedjünk! Tegyünk embertársainkért, mert jónak lenni jó!
Mit fogyasztasz legszívesebben a nagyböjt alatt?
Nemcsak a lelkünk ápolására, a megfelelő étkezésre is nagy hangsúlyt kell fektetnünk. Jómagam méregtelenítéssel kezdem a böjtöt: minden reggel csalán és diófalevél teát iszom, melyek vértisztító hatásúak, majd útifű maghéjat keverek el egy pohár lúgos vízben. A Kékes Online olvasóinak azt javaslom, ha van rá lehetőségük, nyers rost formájában vegyenek magunkhoz minél több tápanyagot, s keressék a szezonnak megfelelő élelmiszereket. Természetesen itt is fontos a mértékletesség, figyeljük a testünk igényeit, s inkább többször együnk keveset, mint egyszerre túl sokat. Ügyeljünk a folyadékpótlásra is! Én a zöldséglevekre esküszöm, hiszen kiváló lúgosító hatásúak.
2019. március 5.
Kékes Online
Fotó: beküldött