Dr. Gyürky Melinda neurológus specialista és integratív orvos. Sokrétű tevékenysége szinte az egész országban népszerű, de külföldön is egyre többen ismerik a nevét. Azt az elvet vallja, hogy a fizikai test gyógyításán túl, az emberi lélek egészségének fontosságára is ugyanolyan nagy hangsúlyt kell fektetni. Pár héten belül megjelenő könyvében többek közt erről is olvashatunk.

Mi inspirálta a doktornőt a hamarosan megjelenő könyve megírásához?

Küldetésemnek tekintem a nyugati és a keleti orvoslás egyesítését, s a kettő ötvözésével pácienseim gyógyítását. Amióta orvos vagyok, él bennem a remény, hogy érdemes új utakat keresni. Meglelni a gyógyírt a gyógyíthatatlanra. Ez a remény éltet, s minden tőlem telhetőt megteszek, hogy egy-egy nagyon komoly betegséggel is élhető legyen az élet. Ez egy nagyon összetett dolog. Hiszen, ha időben diagnosztizálunk egy betegséget, a gyógyszerek mellett az életmód, a szemlélet, s az elfogadás ténye is lényeges tényező.

Úgy tartják, a doktornő a testet és a lelket is gyógyítja egyaránt.

Közel 30 éves pályafutásom során számos alternatív gyógymódot alkalmaztam. Előfordult, hogy nem tudatosan tettem ezt. Ha a vizsgálatok végeztével beszélgetésbe kezdtünk a beteggel, már az segített. Fontos, hogy nemcsak a páciens érezte ettől jobban magát, hanem én is. Hiszen olykor nagy csapásokat, súlyos betegségeket mér ránk az élet. A páciensnek nagyon nehéz, van, hogy az első érzés az, vége mindennek. Az orvosnak pedig csak megértő szívvel lehet, vagyis szabadna közölni. Így tudunk a betegeimmel elindulni azon az úton, amiről a könyvemben is szó esik majd.

 Lehet tudni pár részletet, úgynevezett kulisszatitkot a könyv tartalmát illetően?

Idén a pekingi Kundawell Orvoskutató Intézetben a kínai orvoslás rendszerét is tanulmányoztam. Eljutottam arra a felismerésre, hogy a nyugatias életformában megjelenő betegségek hátterében döntően lelki, azaz spirituális okok húzódnak meg. Tehát nemcsak a testet, hanem, hogyan már az imént is mondtam, a lelket is gyógyítani kell. Ezen tapasztalataimat foglalom össze a rövidesen megjelenő Az Óperencián túl című könyvemben.

Üzenne valamit elöljáróban a leendő olvasóközönségnek?

A legfontosabb üzenetem, ha teljes életet szeretnétek élni, első dolgotok legyen pozitív gondolkodásmódra váltani. Engedjétek el a régi sérelmeket, ne cipeljetek felesleges terheket! Lássátok meg mindenhol a szépet! A legapróbb dolgokban is. Legyetek hálásak a jó, s a rossz dolgokért egyaránt! Sokszor utólag jövünk rá, hogy oka volt annak, ami történt, még ha az adott pillanatban negatív dologként éltük is meg. A pozitív gondolkodásmód alapja a hit. Tudatosítanunk kell, hogy univerzális értelemben minden ember hívő. A tudás, hogy minden mindennel összefügg, hogy az ember csak az emberek alkotta közösséggel, s környező világgal együtt, és azzal összhangban működhet. Ez a holisztikus világnézet az emberiség közös hite. Aki hisz ebben, az testi-lelki egyensúlyban van, harmóniában él. Ezen hit oltalmával, a pozitív életszemléletre, életigenlésre váltva a szavaimmal is gyógyítani szeretnék. Ahogyan a szeretet a híd, az élők, s holtak között, úgy szeretném, hogy a vallás és a tudomány, a nyugati és a keleti gyógyítás között is a megértés, elfogadás legyen az összekötő kapocs.

A könyv célja az, hogy az emberek között is a szeretet legyen a legfőbb „ragasztóanyag”. Hiszem, hogy mindannyiunkban van egy parányi jóság, egy morzsányi szeretet, amely harmonikusabbá teheti a világot, amelyben élünk.

Kívánom neked kedves olvasóm, hogy rövid fejezetekbe rendezett, az Univerzum bölcsességén alapuló gondolataimat képes légy megérteni, s a saját életedben alkalmazni!

 

 

 

 

2019. november 18.

Kékes Online, Lukács Melinda