Hetes-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat egyik játékosával beszélgetünk. Hogyan töltötte a hetét, mi történt a csapat háza táján, jól sikerült a következő ellenfél elleni felkészülés? Aki ezen a héten jelent: Gerdán Tibor, a HE-DO B. Braun Gyöngyös védekező-specialista beállója.

– A mai napig felemlegetjük, hogy az őszi szezon második mérkőzésén milyen közel álltunk a győzelemhez Balatonfüreden. Nagyon bízunk abban, hogy hazai pályán televíziós meccsen szurkolóink előtt végre mi jövünk ki majd nyertesen a szombati párharcból a Veszprém megyei alakulattal szemben – mondta Gerdán Tibor beálló.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatának védekezőspecialistája dupla kihívásként fogja fel az összecsapást: a sárga-feketékkel azonos számú győzelmet, döntetlent és vereséget számláló jó csapat ellen egy televíziós meccsen az egész országnak meg tudják mutatni tudásuk legjavát a gyöngyösi farkasok.

– Olyannyira megteszünk mindent a győzelemért, hogy Konkoly Csaba vezetőedző a csütörtök és péntek délutáni edzések időpontját a tévéközvetítés kezdetére, 15 órára hozta előre – mesélte Gerdán Tibor.

Az ellenfélnél több válogatott játékos is pattintgatja a labdát: a Füred házi góllövőlistáját vezető jobbátlövő Máthé Dominik, valamint a januári kézilabda Európa-bajnokságon a magyar csapat leghatékonyabb játékosa, a balszélső Bóka Bendegúz.

– Szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy ezen a két poszton Varsandán Milán, Mitar Markez és Papp Bence személyében bőven felvesszük a versenyt a Balaton-partiakkal. Ettől függetlenül mindent megteszünk, hogy az Orosházán mutatott jó védekezésünket ezen a mérkőzésen is megmutassuk. A kapus csak akkor tud hatékonyan védeni, ha a megfelelő lövősávban tudjuk tartani az ellenfél támadóit. Harcos, kemény, sok faultos mérkőzésre számítok – közölte Gerdán Titi.

A gyöngyösi játékosok immunrendszere is erős, az országban tomboló influenza szerencsére egyiküket sem verte le a lábáról, így Konkoly Csaba a legerősebb összeállításban tudja pályára küldeni farkasait.

 

2020. február 6.

Kiss Gábor Gergő