Az új épület több mint 68 millió forint pályázati támogatásból épült meg. A fedett elárusító helyek mellett vizesblokkokat, kültéri kereskedelmi egységeket és parkolót is kialakítottak.

Az ünnepélyes átadáson Mudriczki József, a település polgármestere elmondta: a beruházást már régóta várták a helyiek. A korábbi piacteret is folyamatosan fejlesztette az önkormányzat, de a jelenlegi pályázati forrás kellett ahhoz, hogy valóban a kor igényeinek megfelelő téregyüttes jöhessen létre. A beruházást sok munka, tervezés és egyeztetés előzte meg, míg végül tavaly elindulhatott a kivitelezés. Az alapozás év végére el is készült, és az időjárásnak köszönhetően a kivitelező áprilisra fejezte be a munkát. Az apróbb javításokat követően a termelők és a kereskedők júniusban birtokba is vették a piacot, ahol helyi és környékbeli friss élelmiszereket, valamint ruhákat és műszaki cikkeket is árusítanak.

A rendezvényen részt vett Horváth László, a térség országgyűlés képviselője, aki hangsúlyozta: a parádiak újabb értékkel gazdagodtak, a falu még szebb és vonzóbb lett az itt élők és az ide látogatók számára. A koronavírus járvány is bebizonyította, hogy a parádihoz hasonló termelői piacok a jövőben felértékelődnek, hiszen helyből könnyen és gyorsan juthatunk biztonságos élelmiszerhez.

Parádon jelenleg több pályázati forrásból megvalósuló beruházás is folyamatban van: zajlik a községháza energetikai korszerűsítése, leaszfaltozták a Sziget utca egy részét, elindult a rendőr szolgálati lakás, valamint az iskola teljes körű felújítása is.

2020. 07. 22.

Szerző: Kékes Online, Burián Orsolya
Fotó: Korepta Lilla