Felmentést kapnak a kijárási tilalomra vonatkozó rendelkezések alól az állatvédők szilveszter éjszakára – közölte az állatvédelemért felelős miniszteri biztos kedden az MTI-vel.
A tárca az állatvédelemért felelős miniszteri biztos közleményére hivatkozva azt írta, hogy a felmentésre szóló igazolást csak azoktól a civil szervezetektől fogadja el a rendőrség, amelyeknek az alapító okiratában az állatvédelem a fő tevékenység.

Ovádi Péter közleményében azt írta: kezdeményezésére a rendőrség 2020. december 31-én 20 óra és 2021. január 1-jén 5 óra között az állatok védelme érdekében igazolásként elfogadja a bejegyzett, állatvédelemmel foglalkozó civil szervezet által kiállított, a védelmi intézkedések második üteméről szóló kormányrendelet által előírt okiratot.

Ovádi Péter azt is írta, hogy ha a civil szervezetnek bejelentés alapján befogást vagy elhelyezést kell biztosítania, akkor azt jogszerűen teheti meg az igazolás birtokában, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az állatvédők egységes megítélése érdekében ezzel senki ne éljen vissza.

A miniszteri biztos kiemelte, az együttműködés újabb előremutató példa a hivatalos szervek és a civilek között, egyúttal megköszönte az országos rendőrfőkapitány segítségét, valamint a rendőrség szakmai és emberi támogatását

Kékes Online, 2020.12.29
Forrás: MTI, Fotó: illusztráció, pikist.com