A közterületek biztonságosabbá és kényelmesebbé tételére az elmúlt évben térségünk több települése pályázott sikeresen a Magyar Falu Programban.

Lássuk, ki hol tart a beruházások megvalósításában:

Berecz Kálmán, Kápolna polgármestere kérdésünkre elmondta: ők is nyertek járdafelújításhoz anyagtámogatást, a Rákóczi Ferenc út 3-as főútvonaltól a temetői leágazásig tartó szakaszát tették rendbe, érintve ezzel az óvoda és a posta előtti részt is. A Kossuth Lajos és a Petőfi Sándor utca járdája is megújult, a hivatal épületétől a temploming. Ezen a szakaszon található az általános iskola, így különösen fontos volt, hogy a járda jó minőségű legyen. A Kossuth utcával párhuzamosan halad az új, 1,4 milliárd forint összköltségű Tarna-menti kerékpárút, mely Kál, Kompolt, Kápolna, Tófalu, Aldebrő, Feldebrő és Verpelét településeket is érinti, ezért örülnek, hogy egy új kerékpárutat nem csúfít el egy rossz állapotú járda látványa. A jövőben szeretnék a Kossuth és a Rákóczi utcákban tovább folytatni a felújítást. A járdák térköves megoldással készülnek, mert az ezzel az eljárással készült felületek kevésbé kitettek az időjárás viszontagságainak, a fagykároknak és az új réteg ráhelyezhető a korábbi felületre is.

Kiss Viktor polgármestertől megtudtuk: Gyöngyöstarjánban a hazai forrásból származó pályázati összegből a Rákóczi Ferenc utca 110 méteres szakaszán építettek járdát. Már régi adósságuk volt ez az érintett településrész felé, mert itt korábban nem volt szilárd burkolatú járda.

Bükkszéken és Gyöngyössolymoson tavasszal indulnak a munkálatok, csakúgy, mint Pétervásárán, ahol a postától a nemrég egy Leader pályázatból felújított Kossuth Lajos utcai buszmegállóig tart majd a felújítás. Eged István polgármester arról tájékoztatott, hogy a munkálatok a szintén Magyar Falu Programból elnyert útfelújítási projekttel egy időben kezdődnek meg.

2021. 02. 18.
Kékes Online, Burián Orsolya