Megpróbáltatásokkal teli helyzetben éljük mindennapjainkat, nem várt nehézségekkel szembesülhetünk nap mint nap, ami olykor feszültséget generál az emberek között. Hogyan oldható ez fel, hogyan emelkedjünk felül félelmeinken, mennyiben segítenek ebben az angyalok? Többek között erről is beszélgettünk Dr. Sándor Judit angyalmentorral.

Egy éve teljesen új helyzetben éljük mindennapjainkat. Emberi kapcsolatainkban is érezhető, feszültebbek, komorabbak vagyunk. Hogyan tudunk ezen változtatni?

Valóban nem mindennapi helyzetben vagyunk, és ennek természetes velejárója, hogy aggódunk, félünk, ezáltal negatívabban tekintünk a jövőre. Ám az angyalok azt mondják, hogy aminek energiát adunk, tehát ahová a fókuszunkat helyezzük, annak a megvalósulását szolgáljuk. Az angyalok a Teremtő akaratát szolgálják, és erre emlékeztetnek most minket is: a Teremtő Forrás nem azért alkotta ezt a világot, hogy lerombolja, hanem, hogy esélyt adjon arra, hogy a választásainkon és cselekedeteinken keresztül érvényre juttassuk az Ő Fényének esszenciáját, ami a kedvesség és a szeretet maga. Minden olyan helyzetben, amiben ilyen erőteljes a sötétség, esélyt kapunk a Fény választására, hiszen duális világunkban ez a kettő kéz a kézben jár. Viszont a lecke az lenne, hogy szabad akaratunkon keresztül legyünk képesek minden körülmény között a Teremtő Isten bennünk élő Fényének esszenciáját választani, és szeretettel, kedvességgel bánni önmagunkkal és másokkal is. Hiszen, ha az Ő Fénye ragyog mindannyiunkban, akkor a mi lelki gyökereink EGYek, és amit másokkal teszek, másoknak adok, azt valójában Vele és Önmagammal cselekszem. Tehát próbáljuk meg most a fókuszunkat a pozitív, reményt adó dolgokon tartani. Vegyük magunkat körbe kedves emberekkel, nézzünk pozitív hangulatú filmeket, olvassunk lélekfeltöltő könyveket. Hiszen a mi választásunk, minek engedünk teret az életünkben. Húzzuk meg a határainkat, ne engedjünk a negatív energiáknak!

Lényeges szempontot említett, mindannyian érezzük, vannak olyan emberek, akik negatívak, leszívják az energiánkat akár két perc beszélgetés alatt, ugyanakkor késztetést érzünk, valahogyan segítsünk nekik. Hogyan oldható fel ez az ellentmondás?

Minden emberben megtalálható a jó és a rossz is. Eljött az ideje annak, hogy ne a másokban lévő rosszra koncentráljunk, vagy arra, milyen a másik ember. Hanem arra vigyázzunk, hogy mi minden egyes nap kedvességgel, szeretettel bánjunk egymással. Hiszen a mi felelősségünk az: milyen a világ. A negatívnak kikiáltott emberekhez is, ha szeretettel közeledünk, azonnal képesek megváltozni. Ha mégsem, akkor engedjük meg nekik ezt a választást, tapasztalást, és ne ítélkezéssel tekintsünk rájuk. Az emberek negatív cselekedeteire lehet nemet mondani, viszont a Benne Élő Istenre ne mondjuk nemet soha.

Itt elérkeztünk ahhoz, az angyalok mennyiben tudnak vigyázni ránk, segíteni ebben a helyzetben?

Az angyali világgal kapcsolatban 3500 évre visszamenőleg vannak írott anyagaink, a legtöbb világvallás elismeri az angyalok létezését, az angyalok segítségre hívásában azonban megoszlanak az álláspontok. Ezek az írott anyagok már tartalmazzák az angyali világ hierarchiáját, amiből és az Őrangyalokat és Arkangyalokat emelném ki. Közös bennük, hogy feltétel nélküli szeretettel tekintenek ránk, és az isteni akaratot szolgálják. Az őrangyalok stabilan ott vannak az egyes személyek mellett egész életükben. Az arkangyalok ezzel szemben több ember mellett is tudnak lenni, illetve a világ dolgait is igazgatják az isteni akarat szerint, az energiájuk sokkal erőteljesebb. 15 arkangyal van, köztük a legjelentősebb Mihály arkangyal, aki a védelemé, Jophiel az öröm és béke angyala, Ariel a természeté. A mostani időszakban Mihály arkangyal az, aki a félelmet hitté és bizalommá tudja alakítani, hívnunk kell, hogy legyen velünk, és segítsen ebben. A világnak időnként szüksége van a megújulásra, energetikai korszakváltás zajlik, a régi világunk már nem működik, az újat pedig még nem látjuk. Ez okozhat bennünk félelmet, feszültséget. Ez olyan, mint amikor felújítunk egy házat, amiben 40 éve lakunk. Vannak már jobb, korszerűbb dolgok, ideje van a változásnak. De ahhoz, hogy felújítsuk a házat, először le kell vernünk a régi vakolatot, le kell tépnünk a tapétát, tehát először bár újítani akarunk, miben találjuk magunkat: kaotikus állapotban, minden tiszta por, és nem látjuk a végét, csak a ránk nehezedő nyomást érezzük. Itt vagyunk most. Ilyenkor jön Mihály Arkangyal és segít, hogy a félelmek, kétségek helyett a fókuszunkat az új ház vízióján tudjuk tartani. Ezt kérik most tőlünk az égiek, élesszük fel hitünket, nézzünk előre, tartsuk a víziónkat egy szebb jövő képén és bízzunk abban, hogy minden megoldódik! Aquinói Szent Tamást, az egyik legnagyobb hatású középkori gondolkodót angyali doktor néven is ismerjük, Szent Hildegardról – akit az első női zeneszerzőként tartunk számon – fennmaradt, hogy az angyalokkal beszélgetett. Sokak számára távoli, misztikus gondolatok ezek.

Fizikai világban élünk, annak törvényeit tiszteletben kell tartanunk. És itt nem a jogi törvényekre gondolok. A fizikai testünk és világunk működésének alapvető törvényeire.

Nagyon fontos, hogy intelligens, saját tapasztalatokat gyűjtő emberekként haladjunk az utunkon, és csak akkor higgyünk valamiben, ha megtapasztaljuk annak a létét – így az angyalokban is. Legyünk nyitottak az új tapasztalások, ismeretek megszerzésére, hiszen a világunk jóval több, mint amit a fizikai érzékszerveinkkel tapasztalhatunk. Az angyali, égi segítség a földi életünkben szeretne nekünk nagyobb békét, harmóniát adni, ha készek vagyunk a változásra. Az angyalok soha nem fognak helyettünk dönteni vagy cselekedni, egyszerűen csak lehetőségeket adnak, utakat mutatnak, melyekkel élni, melyekre rálépni mindig nekünk kell. Az én Édesapám egy két lábbal a Földön álló ember, de mégis, mikor gyerekként arról kérdeztem, hisz-e az Angyalokban, látja-e őket, ahogy én, csak annyit mondott: Juditkám, én Benned hiszek. És ezzel a legtöbbet adta nekem, amit mi, emberek egymásnak adhatunk. Elfogadott engem, elfogadta a világom. Nem rombolt, bántott, vagy kérdőjelezte meg a tapasztalásomat. És én sem kérdőjeleztem meg soha az övét és maximálisan együttműködtem vele, amikor azt kérte, orvosi vagy jogi pályára menjek. Ő tanította meg, hogy a különböző emberi nézetek és világok megférhetnek egymás mellett, hogy megismerve más emberek nézeteit, új világok nyílhatnak számunkra. A valódi spiritualitás szerintem ezt jelenti: megengedem neked, hogy az legyél, aki vagy. Nyitott vagyok rád, és ítélkezés helyett tisztellek és megismerem a világod, és szeretettel mutatom meg az enyémet is. Bár mindig is az angyalok érdekeltek, mióta az eszemet tudom, de mivel felnéztem édesapám lexikális tudására, végtelen intelligenciájára, ezért már gyerekként elolvastam az összes könyvét: Joseph Heller, Robert Merle, Moldova György. Nem éppen angyalos témák, de akkoriban nem is voltak angyalos könyvek. És szerettem ezeket a könyveket, mert általuk közelebb kerülhettem Apukám világához. Egyik világ nem zárja ki a másikat. Bárki életébe hozhatnak segítséget az angyalok, és bárkivel, aki nem hisz bennük, lehet mégis szeretettel, tisztelettel kapcsolódni. Számomra ez az égiek legfontosabb tanítása. Van bennünk egy közös rész, egy részünk egyforma: ez pedig a lelkünkben ragyogó isteni Fény. Emlékezzünk erre! Hiszen ez a Fény csak rajtunk keresztül tudja beragyogni a világot.

 

A beszélgetés végén Judit megemlíti, számár a töltődés, a lelki út az abasári Szent Anna kápolnához vezető út. Ami nem véletlen, hiszen Judit Abasáron nőtt fel, így a gyökerei a Mátra lábához vezetik vissza újra és újra. Talán érdemes saját magunknak is felfedezni azokat a helyeket, melyek erőt adnak, ahol az angyalok segítségével megtaláljuk békénket és tovább tudunk majd lépni.

 

2021. március 20.

Kápolnai Nagy Ágnes