Az akciót a település önkormányzata és a PEVIK Nonprofit Kft. szervezi szeptember 6. és 10. között.

A leadható hulladékok között szerepelnek a háztartási nagygépek (mosógép, hűtőszekrény, mosogatógép), háztartási kisgépek (porszívó, vasaló, hajszárító), informatikai eszközök (számítógép, monitor, nyomtató), szórakoztató elektronikai cikkel (televízió, rádió, videókamera, fényképezőgép) és elektromos szerszámok (fűrész, fűnyíró) is.

Fontos, hogy bizonyos eszközfajtákat nem tudnak átvenni. Ilyenek például az orvostechnikai műszerek, ipari alu-kábelek, radioaktív berendezések, fénycsövek, autó akkumulátorok, napelemek és különféle robbanásveszélyes eszközök.

A feleslegessé vált tárgyakat a Tisztisor 29. alá várják hétfőtől péntekig 8.00 és 16.00 óra között.

A használt mobiltelefonok itt vagy a járási hivatalban is leadhatók, Utóbbi esetben a gorillák élőhelyét is védjük felelős magatartásunkkal.

Miért fontos az elektromos és elektronikai hulladékok szelektív gyűjtése?

Az elektromos és elektronikus berendezések hulladékainak mennyisége évről évre jelentős mértékben növekszik. A készülékekben található veszélyes anyagok komoly környezeti problémát jelentenek, ártalmatlanításuk csak szakszerű hulladékkezelési eljárással lehetséges. Az elektromos berendezések hulladékait ezért nem szabad települési hulladékként (a vegyes háztartási kukába) kidobni, hanem szelektíven kell gyűjteni, hogy azok újrahasznosításra, ártalmatlanításra kerülhessenek, megelőzve így a környezeti károkozást. (fkf.hu)

2021. 08. 28.
Kékes Online, Burián Orsolya
Fotó: dareh.hu