Az épülő verpeléti vasúti kőátrakó szerepéről egyeztetett Horváth László országgyűlési képviselő, valamint Vitézy Dávid közlekedésért felelős államtitkár a napokban.

Horváth László hivatalos közösségi oldalán úgy fogalmaz: Vitézy Dávid hatáskörébe tartozik a közlekedés stratégiai döntéseinek és szabályozásainak előkészítése, valamint a MÁV-csoport felügyelete. Elkötelezett abban, hogy növeljük a vasút szerepét az áruszállításban is.
Verpeléten a vasúti kőátrakó megépítése lehetőséget teremt arra, hogy tehermentesítsük a Tarnamente és a Mátraalja településeit a közúti kőszállítás okozta elviselhetetlen és veszélyes kamionforgalomtól – írja Horváth László.

Az építéssel megtesszük az első lépést, de közben már a következőn is dolgozunk: a vasúti szállítási forgalom helyi rendszerét, az üzemelés fenntarthatóságát, a piaci szereplők szempontjait vizsgáljuk, hogy a minden érintett számára elfogadható működés feltételeit megteremtsük. Célunk világos, előbb tehermentesítsük, majd újítsuk fel a kamionok által tönkretett közutakat!

2022. július 16.
Forrás és fotó: Horváth László hivatalos közösségi oldala