A családokért imádkoztak Pálosvörösmarton. A július 16-ai eseményt nagy érdeklődés övezte, a Mária Parkban hívek sokasága hajtotta imára fejét. A szentmisét P. Vizi András nosztrai perjel atya celebrálta.

Kilenc évvel ezelőtt Dr. Katona István püspök atya áldotta meg a különleges hangulatú Mária parkot, a helyet, ahol évszázadokon át éltek és imádkoztak a nemzetért a pálos testvérek. Azóta minden évben ünnepi szentmisén népesül be a park.

A szemet gyönyörködtető hely megálmodója és megalkotója Dobróka László és családja. A pálos konfráter egy korábbi cikkünkben elmondta, a helyiek és az ide látogatók között is népszerű parkban több műalkotás is megcsodálható: Remete Szent Pál domborműve, Boldog Özséb szobra, valamint egy életnagyságú szoborcsoport, mely azt a pillanatot örökíti meg, amikor Szent István felajánlja a Szent Koronát Szűz Máriának. A pálos testvérek minden tevékenysége áldás volt, szellemiségük máig hat a településen – tette hozzá Dobróka László.

Ahogyan a korábbi esztendőkben, úgy az idei szabadtéri misére is sokan érkeztek, hamar megteltek hívekkel a park. Homíliát mondott Bátor Boton hargitafürdői perjel. Koncelebrált a misén Juhász Ferenc Miskolc-Mindszenti plébánia plébánosa, érseki helynök, Borsos József, Bátor Botond pálos szerzetesek és Iváncsy Balázs plébános atya. A szentmise végén József atya köszöntötte a családokat, majd egyenként részesültek áldásban a családok.

2022. július 19.

Kékes Online

Fotó: Lénárt Márton