Az elmúlt időszak extrém hőmérséklete és az aszály miatt Parádon, Bodonyban, Mátraderecskén és Mátraballán vezetékes vízhiány lépett fel. A szakemberek megkezdték a csőtörések, meghibásodások elhárítását, és a bodonyi medence visszatöltése is zajlik – tudatta közösségi oldalán Horváth László, a térség országgyűlési képviselője.

Mint írta: a helyreállított ivóvízben zavarosodás jelentkezhet, azonban az egészségre nem ártalmas. A vízhiányok idején lajtoskocsikkal biztosít ivóvizet a szolgáltató.
Az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. közleményében azt írta: az elhúzódó szárazság miatti talajmozgások, illetve egyéb, előre nem látható műszaki meghibásodások miatt következett be az elmúlt napokban csőtörés a parádi ellátási területen. A hibák elhárítása már részben megtörtént, részben pedig folyamatban van.
A Bodonyi medence töltése ismét meg tudott kezdődni, így a település ellátása újra a vezetékes hálózaton keresztül történhet.
Felhívták továbbá a figyelmet arra, hogy a csapadékhiány miatt a vízkészletekkel való takarékoskodásra is fokozott figyelmet kell fordítani, ezért a szolgáltatás biztonságának fenntartása érdekében kérik a felhasználók együttműködését is, hogy hálózati ivóvizet lehetőség szerint ne használjanak öntözésre, autómosásra és egyéb olyan tevékenységre, ahol kútvíz, vagy gyűjtött víz használata is megfelelő lehet.

 

2022. július 23.

Forrás: Horváth László hivatalos közösségi oldala, ervzrt.hu