Báder Ernő Prima-díjas hegedűművész és barátai adtak karácsonyi koncertet pénteken a gyöngyösi Barátok templomában. A Városom, szeretlek Egyesület szervezésében megvalósuló előadást teltház kísérte.

Lélekemelő pillanatok részesei lehettek, akik december 16-án betértek a Barátok templomába. Az estet Szabó P. Marianna versmondással nyitotta meg, Aranyosi Ervin Én csak ember szeretnék maradni művét szavalta, majd 19 órakor csendültek fel a dallamok. A hallgatóságot Báder Ernő prímás-előadóművész, kétszeres megyei Prima-díjas zenész, zenekarvezető, Heves Megye Nagykövete, a Máltai Szeretetszolgálat mentora, valamint zenekara varázsolta el.

Az eseményen Horváth László, a térség országgyűlési képviselője is köszöntötte a jelenlévőket. Úgy fogalmazott: Az életünk egy ajándék, legyünk hálásak a Teremtő Istennek! Legyünk ajándék magunk számára, a szeretteink számára, és a világ számára, mert a világnak szüksége van az ajándékra! Hálás köszönet minden résztvevőnek, a helyszínt nyújtó ferences rendnek, a hallgatóságnak, a művészeknek, és a szervező Városom, szeretlek Egyesületnek, hogy sokan, közösen élhetjük át ezeket az ünnepi pillanatokat!

Beszédét követően a zene nyelvén szólt a hallgatósághoz, két szám erejéig csatlakozott a zenekarhoz, melyet gitáron és szájharmonikán kísért.

2022. december 19.
Kékes Online, K. L.

Fotó: Czímer Tamás

A cikk megjelenését támogatta: