A napokban a hagyományoknak megfelelően ismét megrendezték Detken a farsangi jelmezes csülökpörkölt-főző versenyt.

A detki önkormányzat közésségi oldalán tette közzé a jeles eseményről szóló beszémolót, mejből kiderül, hogy az előzetes jelzések ellenére 8 csapatból végül csak 4 csapat indult, de ők aztán lelkesek voltak!

A versenyre jelentkező csapatok arra vállalkoztak, hogy farsangi jelmezbe bújva elkészítik a legfinomabb csülökpörköltet, melyhez a detki önkormányzat 3 kg csülökkel járult hozzá csapatonként. Az esemény ideje alatt a résztvevők és a megjelent vendégek a rendezvényen szabadon fogyaszthatták az üstökben készített forró citromos teát és a forralt bort.

A hangulat a kisebb létszám ellenére a kezdetektől fogva fergetes volt, minden csapat jó kedvvel kavargatta főztjét. A tíztagú zsűrinek nem volt könnyű dolga: már a reggeli óráktól nyomon követték a versenyzők munkáját egészen a végszóig, s az ízek mellett a legjobb jelmezről is dönteniük kellett. A zsűrielnök Boros Zoltán volt, a zsűritagok pedig Stefanovszki Tamás, Dr. Vona-Túri Diána, Vona Ádám, Gál Piroska, Pál Gergő, Temesi István, Pári Mirella, Drelyóné Székely Irén, és Frikk Teodóra.

Minden csapat nagyon finom ételt készített, de bizony csak egy győztes lehetett! A legfinomabb pörköltet az Addams Family Egyik csapata nyerte, ezt követte az Addams Family Másik csapata főztje, a harmadik helyet, pedig a Farkas csapata nyerte el. A legjobb jelmeznek járó díjat a FalatoZoo csapata tudhatja magáénak, ők állati öltözetben voltak jelen a rendezvény alatt.

A győztes jelmezes csapat. Fotó: Czinder Tamás

2023. 02. 28.
Fotó: Detk önkormányzata