Csúzliversenyre lehet nevezni! Az Aldebrő Kupát április 29-én az iskola tornatermében rendezik. A verseny 10.00 órától kezdődik, nézőknek a belépés díjtalan.

A versenyen a World Slingshot Association (WSA) szabályzata az irányadó. Kizárólag egyéni versenyre kerül sor, csapatverseny nincs, nők és férfiak együtt versenyeznek. Nevezni 18 év felettieknek április 24-éig lehet. A nevezési díj: 4000 forint, melyet az alábbi számlára átutalással lehet kiegyenlíteni:Kovácsné Nagy Marianna, OTP 11773683-01834196

A közlemény rovatba kérik feltűntetni a nevet és e-mail címet, melyre visszaigazolást küldenek a nevezés elfogadásáról. A lövedék csak acélgolyó lehet, átmérője 6,35 – 9,5 mm. A versenyzők maguk gondoskodnak a lövedékekről. A frameless lövés nem képez külön kategóriát.

A villával rendelkező csúzli előírásai a következők:

A csúzli teljes magassága max. 30 cm, a teljes szélessége max. 25 cm lehet. A lövedéket csak 2 gumi mozgathatja, mozgó karok, rugók, egyebek alkalmazása nem megengedett. – Csuklópántot lehet használni, de egyéb támasztékot nem. Az oldáshoz segédeszközt, kesztyűt használni tilos. A csúzlin fényforrás, mechanikus irányzék, távolságjelölés nem lehet. A gumit a villára tetszőleges módon lehet rögzíteni, a lövéshez tetszőleges húzáshossz alkalmazható.

A verseny három versenyszámból és öt fordulóból áll.

Az első kör kihívása a hivatalos állványon lévő 5 db bukócél, 4-5-6-7-8 cm méretben, melyet tetszőleges sorrendben lehet kezdeni 10m távolságból. A korongok pontozása a legkisebbtől  10-8-6-4-és 2, így egy forduló alatt a maximális elérhető pontszám 30. A versenyző az első forduló megkezdése előtt a csúzlit bemutatja a bírónak, majd az 5db lövedéket elhelyezi az asztalon. A bíró felszólítására kezdheti a lövést, az adott forduló befejezésére 3 perc áll rendelkezésre. A versenyszám befejeztével a bíró által vezetett jegyzőkönyvet a versenyző köteles aláírni..

Ezután, 8 m távolságból 3 cm bukócél eltalálása jelenti a kihívást. Egyetlen egy lövésre lesz lehetőség, a találat 10 pontot ér. Lövés előtt a lövedéket be kell mutatni a bírónak, majd csak ezután lehet elhelyezni a tasakban.  A bírói jegyzőkönyvet itt is alá kell írni.

A harmadik versenyszám szintén bukócél, egy lövésből, 6cm nagyságú célt kell eltalálni 15m távolságból. A lövedéket szintén be kell mutatni a bírónak, a  találat 15 pontot ér. Aláírás kötelező.

Minden versenyző öt fordulón keresztül teljesíti a feladatokat, az összegyűjtött pontszámok alapján kerül ki a győztes.

Forrás: Aldebrő Kupa 2023 (webnode.hu)
Fotó: Pixabay