A Mátra ölelésében fekvő településen, Sirokban három évtizede rendezik meg Kelet-Európa legnagyobb motoros fesztiválját, ami nemcsak a kétkerekű szerelmeseit, de a kemény-rock rajongóit is vonzza. Persze látványos és benzintől szagos versenyekből sincs itt hiány. A hangulat az úgynevezett Hill Climb kupán, vagyis a motoros hegyifelfutó versenyen a tetőfokára hágott. A megméretés minden évben igazi élmény az indulóknak és persze a nézőknek is.

A Hír Tv Radar című műsorának stábja a Bike Week Sirok szombati napján forgatott a helyszínen.

A motorosok Mekkájaként is emlegetett fesztivál minden korosztálynak tartogatott felejthetetlen pillanatokat és egyedülálló műsorszámokat is. A komoly technikai tudást igénylő Hill Climb kupán több mint 40-en indultak. Az iszapgyorsuló versenyen 27 tonna agyag várta a versenyzőket, de jutott belőle bőven a nézők nyakába is. A világ egyik legveszélyesebb show-ja is színesítette a rendezvényt, a halálgömbben történő motorozás pedig még Európában is ritka produkció, nemcsak hazánkban. És megszólaltak a Bike Week Sirok legcukibb résztvevői is:

A szervezők azt mondják, a siroki motoros fesztivál egy életérzés, s igazi közösséggé kovácsolja a résztvevőket. Egy biztos: ha valaki egyszer meghallja itt a több ezer motor dübörgő hangját, s átéli a fesztivál különleges hangulatát, legközelebb is visszatér. Mert itt mindenki érzi, hogy él!

 

2023. augusztus 5.

K. L.