Szombaton 12 órától 14 óráig lehet megcsodálni a járműveket a Lipicai Hotel parkolójában.
Szeptember 23-án mintegy száz veteránautó és különleges youngtimer indul Domonyvölgyből, hogy az év utolsó, öregautós eseményén megmutassák magukat az ország északi régiójában.
Idén a Bükkön keresztül vezetnek az itinerjelek a végállomásra, mintegy 250 km megtétele után érkezik meg a Chrono Classic mezőnye Egerbe. A változatos útvonalon tizenkét ügyességi feladat is vár a résztvevőkre a navigálás mellett. 1954-től napjainkig sokat fejlődött az autógyártás, a változatos autókaraván visszarepít a régi időkbe. A végállomáson különleges jármű köszönti a célkapuban a mezőnyt.
Az ország minden szegletéből érkeznek autómatuzsálemek a Lázár Lovasparkba, ahonnan 8:45-kor, percenként rajtolva indulnak útnak a hibátlan állapotban lévő járművek. Útközben számtalan itinerjel vezet az ügyességi feladatok felé, melyeken századmásodperc pontosan kell haladni. A feladatokon túl pecsétállomásokat és különleges tárgyakat kell majd megtalálniuk a résztvevőknek.
A Chrono Classic túraverseny az Oldtimer Szuperkupa, Magyarország legnagyobb veteránautós túraverseny-sorozatának utolsó futama, ahol a gyönyörűen restaurált és műszakilag kiváló állapotban lévő autók nem csak kiállításszerűen láthatók, hanem működés közben hallhatóak, „érezhetőek”.
Útvonal
A kocsik a rajt után Apc és Pásztó felé veszik az irányt, majd először a bátonyterenyei Maconka-tónál pihennek meg a résztvevők, majd Szilvásváradra érkeznek, végül Ózd és Bélapátfava után Egerben fejeződik be az egynapos kaland.
Túraverseny
A túra keretein belül zajló verseny nem a gyorsaságról szól, a résztvevőknek mindenütt előírt időpontokat, átlagidőket és átlagsebességeket kell a KRESZ szerint betartaniuk. Az autóban ülő páros – vezető és navigátor – tökéletes összhangban kell együttműködjenek egymással, az autóval, és mechanikus stopperórájukkal. Az ügyességi szakaszokon az előírt szintidőt századmásodperc pontossággal kell teljesíteniük! Minden századnyi eltérés (akár korábban, akár később érkeznek a feladat végéhez az előírtnál) egy hibapontot jelent, a győztes pedig az lesz, aki a nap során a legkevesebbet gyűjti be ezekből. A sportélmény mellett a fő cél egy kellemes autózás az ország egyik legszebb vidékén, csodás környezetben.
Résztvevők

A túrán 33 márka képviselteti magát a különböző kategóriákban, ma is létező, de letűnt márkák is szerepelnek a rajtlistán 1954-től napjainkig: Alfa Romeo, Austin Healey, BMW, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Citroën, Ferrari, Fiat, Ford, Honda, Jaguar, Lada, Lamborghini, Lancia, Lotus, Mercedes-Benz, MG, Mini, Nissan, NSU, Peugeot, Pontiac, Porsche, Puch, Renault, Rover, Saab, Skoda, Triumph, Volkswagen, Volvo, VW is az indulók között lesz.

2023. 09. 21.